Rukomet

Dibirov: 'Rezultat koji stoji na semaforu ne pokazuje koliko nam je bilo teško'

Mihaela Bradovski • srijeda, 28.09.2022.
Dibirov: 'Rezultat koji stoji na semaforu ne pokazuje koliko nam je bilo teško'
Foto: FaH

Vrlo dobar nastup rukometaša PPD Zagreba u trećem kolu grupne faze Lige prvaka i zaslužena pobjeda protiv Porta koji je još uvijek u potrazi za prvim bodovima...

Rukometaši PPD Zagreba upisali su pobjedu protiv Porta 29:23 što im je prva ovosezonska pobjeda u Ligi prvaka. Ivica Obrvan nije skrivao zadovoljstvo nakon ovog susreta.

"Velika pobjeda protiv favorita u ovom susretu. Velike čestitke mojim igračima, oni su stvarno danas junaci nakon ona dva uvodna poraza. Ljudi niti ne znaju neke naše problemčiće. Sjajno su reagirali, bili su kompletna ekipa. U drugom poluvremenu smo zaključali gol na čelu sa Slavićem. Analiza utakmice je u ovom trenutku gotovo pa nemoguća, osim čestitki i činjenicom da sam oduševljen pobjedom i velikim bodovima koji nam jako puno znače. Trebaju nam samo biti motiv za daljnji rad. Bit će teško, teško će se skupljati bodovi, ali sada će naravno biti puno lakše trenirati i okrenuti se idućim utakmicama."

S trenerom se slaže i Ivan Čupić koji ističe i raspoloženog Dinu Slavića koji je sklupio 14 obrana.

"Ove sezone i kroz Seha ligu i kroz ovu treću utakmicu Lige prvaka, možda imamo jedan problem. Ako dobro otvorimo utakmicu ostajemo u njoj do samoga kraja, ili pobjeđujemo ili tijesno gubimo, u protivnom imamo problema. Danas smo stvarno dobro otvorili susret, vodili s tri, četiri razlike, pa onda opet pali na jedan, ali mislim da smo na kraju imali malo više sreće i koncentracije. Imali smo dobrog golmana, kada je trebalo Dino nas je spasio. Na kraju smo, ajmo reći, mirno priveli utakmicu kraju. To su samo dva boda, ali naravno da nam je bitno za samopouzdanje i da izađemo iz niza poraza u Ligi prvaka. Idemo dalje raditi, misliti samo o sebi i idućem protivniku."

Prvi strijelac susreta bio je Timur Dibirov s deset golova, a on ističe kako je razlika na kraju malo previsoka.

"Bila je stvarno teška utakmica i smatram da rezultat koji stoji na semaforu ne prikazuje koliko nam je bilo teško. Sretni smo zbog prvih osvojenih bodova, i to kod kuće, nema bolje motivacije. Ništa ne diže samopouzdanje kao pobjeda. Za nas su najvažnija dva boda, ne zanima nas tko je kako igrao, svi su bili dobri ako je momčad upisala pobjedu."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!