Tenis

Donna Vekić nastavila sa sjajnim igrama u San Diegu, prekinula veliki niz pobjeda Čehinje

Branimir Korać • četvrtak, 13.10.2022.
Donna Vekić nastavila sa sjajnim igrama u San Diegu, prekinula veliki niz pobjeda Čehinje
Foto: FaH

Nakon što je eliminirala sedmu igračicu svijeta Mariju Sakkari, Donna Vekić bila je bolja i od Karoline Pliškove, Čehinje s kojom je u prošlosti imala puno problema...

Prije deset godina Donna Vekić je u kvalifikacijama US Opena visoko svladala Karolinu Pliškovu sa 6:1, 6:2 i sve do jučer čekala je na drugu pobjedu u međusobnim mečevima. U međuvremenu su odigrale šest mečeva i svih šest otišlo je na stranu Pliškove uključujući i sva tri prošlogodišnja.

Sinoć u San Diegu Vekić je ipak bila bolja, odigrala je jako dobar meč i slavila za sat i 15 minuta u dva seta uz samo pet izgubljenih gemova.

Donna je od početka bila prava, povela je s 3:0 uz dva breaka i ukupno ispuštena samo tri poena, nakon toga je Pliškova vratila jedan izgubljeni servis, ali Donna je još jednom odgovorila i otišla na 5:1. Bilo je manjih problema u završavanju posla, ali Donna je ipak uspjela doći do seta sa 6:3.

U drugom setu Pliškova se držala do 2:2, a nakon toga Vekić niže četiri gema zaredom za pobjedu 6:3, 6:2 i mjesto u četvrtfinalu.

Embed from Getty Images

Tamo tek čeka protivnicu i to će biti Sloane Stephens ili Arina Sabalenka. Sa Stephens se susrela tri puta i dva puta slavila, zadnji put 2018. godine u Tokiju sa 6:4, 6:4, a protiv Sabalenke je igrala pet puta i slavila u četiri meča. Zadnji meč igrale su na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje e Donna bila bolja sa 6:4, 3:6, 7:6.

WTA San Diego, osmina finala:
Donna Vekić (Hrvatska, Q) - Karolina Pliškova (Češka) 6:3, 6:2

FOTO: HINA/Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!