Košarka

Sunsi uzvratili Jazzu za tijesan poraz, Lakersi u susretu bez obrana svladali Spurse

Branimir Korać • nedjelja, 27.11.2022.
Sunsi uzvratili Jazzu za tijesan poraz, Lakersi u susretu bez obrana svladali Spurse
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi odigrana samo četiri susreta, a samo je jedan završio dvoznamenkastom razlikom. Najneizvjesnije bilo je u Phoenixu gdje su svladani Jazzeri...

I drugi ovosezonski dvoboj između Phoenix Sunsa i Utah Jazza okončan je s poenom razlike. U prvom susretu u Salt Lake Cityju Jazz je tijesno slavio, a sada je Phoenix uzvratio istom mjerom na svom parketu.

U neizvjesnom dvoboju Dario Šarić ponovno nije dobio priliku i odgledao je meč s klupe za pričuve.

Prvo ime susreta bio je Deandre Ayton s 29 poena i 21 skokom, a Devin Booker dodao je 27 poena, 11 skokova i sedam asistencija. Kod Jazza Jordan Clarkson je ubacio 22 poena uz pet skokova, Collin Sexton dodao je 20 poena uz pet asistencija, a Lauri Markkanen 15 poena i deset skokova.

Trećim uzastopnim porazom Dallas je pao na omjer 9-9 što svakako nije ono što su Mavericksi očekivali. Novi poraz stigao je u gostima kod Toronto Raptorsa koji su odradili dobru utakmicu, oporavili se od lošijeg otvaranja susreta i na kraju slavili.

Po 26 poena upisali su OG Anunoby (devet skokova) i Fred VanVleet (sedam asistencija) dok je Chris Boucher dodao 22 poena i 13 skokova. Kod Dallasa Luka Dončić upisao je 22 poena i devet asistencija, a Dorian Finney-Smith upisao je 16 poena.

Houston Rocketsi su stigli do pete pobjede svladavši Oklahomu City Thunder sa 118:105. Već prvo poluvrijeme je reklo puno toga, tu je Houston došao do više od 20 poena prednosti i uspješno je čuvao vodstvo do kraja.

Jalen Green ubacio je 28 poena uz devet asistencija, Alperen Sengun dodao je 21 poen uz 19 skokova i sedam asistencija, a Jabari Smith 15 poena uz 13 skokova. Kod gostiju Shai Gilgeous-Alexander 32 poena, a Josh Giddey 18 poena uz pet skokova.

Spursi i Lakersi očekivano su odigrali utakmicu u kojoj su obrane bile u drugom planu, a susret je obilježio oporavljeni LeBron James koji je odveo Lakerse do pobjede.

LeBron je upisao 39 poena i 11 skokova, a pomagao mu je Dennis Schroder s 21 poenom i šest dodavanja. Kod Spursa Keldon Johnson imao je 26 poena i deset skokova, Tre Jones s 23 poena i 13 asistencija te Devin Vassell s 20 poena.

NBA:
Phoenix Suns - Utah Jazz 113:112
Toronto Raptors - Dallas Mavericks 105:100
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 118:105
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 138:143

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!