Tenis

Tsitsipas u velikom trileru ipak svladao Ćorića

Petar Jenjić • srijeda, 04.01.2023.
Tsitsipas u velikom trileru ipak svladao Ćorića
Foto: EPA

U drugom meču između Hrvatske i Grčke, nakon velike borbe, do pobjede protiv Borne Ćorića stigao je Stefanos Tsitsipas...

Dva sata i 34 minute trajala je drama između Borne Ćorića i Stefanosa Tsitsipasa iz koje je kao pobjednik izašao grčki tenisač.

U konačnici je slavio sa 6:0, 6:7, 7:5 i donio Grcima prvi bod u meču protiv Hrvatske na United Cupu. U petom međusobnom dvoboju stigao je do druge pobjede.

Grčki tenisač potpuno je pregazio Ćorića u prvom setu u kojem je iskoristio sve tri break šanse koje je imao i ostavio ga bez osvojenog gema.

U drugom setu sve je bilo izjednačeno do 12. gema kada je za ostanak u meču servirao hrvatski tenisač i spasio dvije meč lopte protivnika. Tie-break u potpunosti je pripao Ćoriću koji je sa 7:4 poravnao rezultat u setovima.

Prava drama nastavila se i u posljednjem setu gdje je Ćorić napravio break, ali protivnik mu je vrlo brzo uzvratio rebreakom.

Tsitsipas je novi break napravio za vodstvo 6:5 i imao nove dvije meč lopte. Ćorić je povezao nekoliko poena i uspio doći na korak od novog tie-breaka, ali ukupno petu meč loptu nije spasio.

Slijedi meč Petre Martić i Marije Sakkari.

United Cup:
Stefanos Tsitsipas - Borna Ćorić 6:0, 6:7 (4), 7:5

Hrvatska - Grčka 1:1

FOTO: EPA/RICHARD WAINWRIGHT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!