Zimski sportovi

Ljutić nije izdržala u drugoj vožnji, Vlhova odnijela pobjedu u Flachauu

Branimir Korać • utorak, 10.01.2023.
Ljutić nije izdržala u drugoj vožnji, Vlhova odnijela pobjedu u Flachauu
Foto: EPA

Zrinka Ljutić ipak nije uspjela ostvariti najbolji plasman u karijeri, nakon sjajne prve vožnje, izletjela je u drugoj. Pobjedu u slalomu u Flachauu odnijela je Petra Vlhova ispred Mikaele Shiffrin. Bez plasmana ostala je i Leona Popović...

Nakon prve vožnje slaloma u Flachauu sve je izgledalo sjajno za Zrinku Ljutić, držala je izvrsno treće mjesto i imala je ugodnu prednost nad četvrtoplasiranom Lenom Dürr, ali prevelika želja u drugoj vožnji ostavila ju je bez plasmana.

Ljutić je i u drugu vožnju ušla agresivno i dobro, ali neposredno prije prvog prolaznog vremena dogodio se trenutak dekoncentracije i prešla je preko jednih vrata što je automatski bio kraj.

Šteta, odlično se snašla na ovoj stazi, imala je veliku priliku, ali već sada u slalomu izgleda odlično i samo je pitanje vremena kada će doći postolja.

Na žalost niti Leona Popović nije došla do cilja. Ona je imala prednost na zadnjem prolaznom vremenu i skijala je dosta bolje nego u prvoj vožnji, međutim proklizala je u donjem dijelu staze i također nije završila utrku.

Pobjedu je odnijela sjajna Petra Vlhova koja je bila u vodstvu nakon prve vožnje i u drugoj nastavila sa sjajnim nastupima. Iza sebe je ostavila Mikaelu Shiffrin koja se morala zadovoljiti drugim mjestom s 43 stotinke zaostatka.

Embed from Getty Images

Zaostaci su bili poprilični i jedino je još Dürr bila u sekundi zaostatka za pobjednicom. Četvrtoplasirana Wendy Holdener zaostajala je više od sekunde i pol, a petoplasirana Paula Moltzan više od dvije sekunde.

Slalom Flachau, druga vožnja:
1. Petra Vlhova (Slovačka) 1:51.95
2. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.43
3. Lena Dürr (Njemačka) +0.85
4. Wendy Holdener (Švicarska) +1.54
5. Paula Moltzan (SAD) +2.15
6. Katharina Liensberger (Austrija) +2.62
7. Hanna Aronsson Elfman (Švedska) +2.74
8. Jessica Hilzinger (Njemačka) +2.81
9. Emma Aicher (Njemačka) +3.11
10. Thea Louise Stjernesund (Norveška) +3.17
...

FOTO: EPA/DOMINIK ANGERER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!