Košarka

Šarićeva najbolja utakmica sezone u pobjedi oslabljenih Sunsa kod Warriorsa

Branimir Korać • srijeda, 11.01.2023.
Šarićeva najbolja utakmica sezone u pobjedi oslabljenih Sunsa kod Warriorsa

Dario Šarić i Ivica Zubac noćas su dali doprinos pobjedama svojih momčadi protiv jakih protivnika dok je Bojan Bogdanović propustio teško gostovanje u Philadelphiji...

Phoenix Sunsi unatoč neigranju svojih glavnih zvijezda slavili su u gostima kod Golden State Warriorsa sa 125:113. Warriorsima se nakon ozljede vratio Stephen Curry, igrali su i svi ostali glavni aduti, no Sunsi su iznenadili.

Jako dobru utakmicu odigrao je Dario Šarić koji je krenuo u startnoj petorci i odigrao svoju najbolju utakmicu ove sezone.

Warriorsi su zaprijetili u jednom trenutku u završnici, ali Sunsi su se na vrijeme konsolidirali i spriječili dramu u finišu.

Šarić je na parketu proveo 30 minuta i za to vrijeme upisao je 19 poena (4/6 za dva, 3/5 za tri, 2/2 slobodna) uz devet skokova i sedam asistencija.

Mikal Bridges upisao je 26 poena i devet skokova, Damion Lee 22 poena i sedam skokova, a Duane Washington 21 poen i pet asistencija.

Kod Warriorsa Klay Thompson je upisao 29 poena i pet skokova, Jordan Poole 27 poena i šest asistencija, a Stephen Curry 24 poena.

Clippersi su upisali pobjedu 113:101 protiv Dallas Mavericksa koji su imali raspoloženog Luku Dončića, ali za nešto više u ovom dvoboju trebala mu je veća podrška suigrača.

Clippersi su posebno dobro odradili prvo poluvrijeme te su na odmoru imali visoku prednost 69:47. U nastavku se Dallas pokušao vratiti, ali imao je domaćin susret pod kontrolom i upisao je pobjedu.

Kawhi Leonard bio je raspoložen s 33 poena i devet skokova, Norman Powell dodao je 27 poena, a Ivica Zubac zbog problema s osobnim pogreškama igrao je svega 16 minuta i za to vrijeme upisao osam poena (4/6 za dva) i sedam skokova.

Kod Dallasa Dončić je bio daleko najbolji s 43 poena, 11 skokova i sedam asistencija. Tim Hardaway slijedio ga je sa 16 poena.

Detroit je bez niza igrača, uključujući i Bojana Bogdanovića, gostovao kod Philadelphije i upisao je uvjerljiv poraz 147:116.

Joel Embiid predvodio je Sixerse s 36 poena i 11 skokova, a po 16 poena dodali su Tyrese Maxey i James Harden (12 skokova, 15 asistencija). Kod Pistonsa po 17 poena upisali su Saddiq Bey, Jaden Ivey i Rodney McGruder.

NBA:
Golden State Warriors - Phoenix Suns 113:125
Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 113:101 Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 147:116

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!