Rukomet

Duvnjak: 'Već su mi dva dana zviždali danski navijači, ali čuo sam samo naše'

Petar Jenjić • utorak, 24.01.2023.
Duvnjak: 'Već su mi dva dana zviždali danski navijači, ali čuo sam samo naše'
Foto: EPA

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak dao je svoj osvrt na utakmicu protiv Bahreina i cijelo Svjetsko prvenstvo. Unatoč trećem uzastopnom natjecanju bez borbe za medalje, vjeruje da Hrvatska ima svijetlu budućnost...

Na utakmicu protiv Bahreina osvrnuo se kapetan Domagoj Duvnjak koji je pohvalio suigrače na odličnom drugom poluvremenu koje je bilo kudikamo bolje od prvog.

"Prije utakmice dogovorili smo se da ćemo ganjati tu razliku, ali na početku nismo bili pravi. Cijelo prvo poluvrijeme razvlačili su nas u obrani i dobivali duele jedan na jedan. Mislim da je to jedini razlog zašto kasnije nije bila još veća razlika. Drugo poluvrijeme je bilo fenomenalno, momcima svaka čast."

Minimalni cilj je bilo četvrtfinale, ali unatoč neuspjehu, vjeruje u svijetlu budućnost hrvatskog rukometa.

"Mi smo došli ovdje kako bismo ispunili minimalan cilj, a to je četvrtfinale. Na kraju smo bili deveti i vjerojatno ćemo ići na kvalifikacije za Olimpijske igre. Ovo je treće prvenstvo gdje nismo ušli u borbu za medalje. To su činjenice i ne bježimo od toga, ali mislim da hrvatski rukomet ima svijetlu budućnost. To je ono što veseli, posebno karakter koji smo pokazali nakon šokantnog poraza od Egipta. Sasjekao nas je taj poraz i da smo izgubili manjom razlikom, a Belgiju dobili malo više, danas ne bismo morali ganjati 22 razlike. Deveti smo na kraju, Prvenstvo je tek gotovo i bit će vremena za analize."

Duvnjak će i dalje biti na raspolaganju reprezentaciji ako bude mogao.

"Ja sam tu i želim pomoći ekipi. Ako izbornik odluči da sam dovoljno dobar za momčad i da mogu igrati, ja ću se rado odazvati. Veliko hvala navijačima koji su došli, bez njih ne možemo, napravili su sjajnu atmosferu. Nadam se da ih nismo razočarali, već sam dva dana bio izviždan od danskih navijača, ali čuo sam samo naše kako lijepo pjevaju. Baš sam uživao", dodao je Duvnjak.

FOTO: EPA/Johan Nilsson

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!