Rukomet

Novi europski izazov pred Podravkom: 'Želimo uhvatiti "veliku ribu" i to bi bilo fantastično'

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 02.02.2023.
Novi europski izazov pred Podravkom: 'Želimo uhvatiti "veliku ribu" i to bi bilo fantastično'
Foto: EPA

Podravka Vegeta u nedjelju će igrati utakmicu 4. kola Europske lige protiv Nykobinga, a trener Željko Babić nada se da bi njegove igračice mogle prirediti iznenađenje...

Pred rukometašicama Podravke Vegete novi je europski izazov, a u Koprivnicu stiže danski Nykobing. To je momčad s kojom su igrali prije nekoliko dana i upisali poraz od 28:23. Priliku za popravni imat će u nedjelju s početkom od 14 sati.

"Mi smo možda imali najbolju utakmicu u Europskoj ligi upravo s tom ekipom, ali nismo zadržali koncentraciju do kraja i zato smo riskirali i igru sa sedmim igračem, no ovoga puta to nije bilo odigrano onako kako mi to znamo. Na kraju nismo uspjeli pobijediti, iako smo bili blizu tome. Igrali smo onako kako smo željeli. Bili su to dugi napadi i obrana pa smo ih limitirali. Uzrok našeg poraza je to što smo u određenim trenucima napravili tehničke pogreške koje nisu dopustive u takvim teškim utakmicama."

Veći pritisak stavlja na sebe te ističe da bi Podravkašice trebali igrati još jednu jaču ligu.

"Moramo imati našu najbolju izvedbu, a to je da u utakmici imamo šest do osam tehničkih pogrešaka, a ne neki drugi broj. Puno je veći izazov igrati Europu jer znamo da moramo imati dobru izvedbu, a u hrvatskom prvenstvu čak i kada imamo lošiju izvedbu možemo pobijediti utakmicu. Tu je problem što se igračice ne mogu razvijati kroz hrvatsku ligu i razlika u kvaliteti je velika. Danska ekipa je u prvenstvu jučer igrala jaku utakmicu, a mi smo igrali sa Sesvetama gdje su cure dominirale i imale dobar angažman, ali je tu bilo malo europskog rukometa. Ali, vidjet ćemo ga u nedjelju u Koprivnici. Podravka treba igrati hrvatsku ligu, ali treba kao i Lokomotiva igrati i jednu jaču ligu jer će te igračice kasnije igrati u reprezentaciji, a kroz našu se ligu ne mogu razvijati."

Trener Babić odgovorio je i na pitanje je li prepoznaje fanatizam u svojim igračicama.

"Mislim da smo ga dugo održavali jer smo tim ekstra teškim protivnicama napravili dva ”breaka” po 3:0, a to ne možete napraviti jednostavno. To su ekstra teške protivnice i ne dozvoljavaju vam to, a to nam govori da imamo i mogućnosti, ali i slabosti. Ekstra angažmanom i dobrom izvedbom Podravka je blizu nečega, a hoće li to biti dovoljno za pobjedu? Mi to želimo, želimo uhvatiti ”veliku ribu” i to bi bilo fantastično. U tome je ljepota sporta jer vam to omogućuje."

RK Podravka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!