Ostali sportovi

Cvjetko prva nositeljica u Tel Avivu: 'Zadnje pripreme u Parizu su pokazatelj da dosta dobro radim'

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 15.02.2023.
Cvjetko prva nositeljica u Tel Avivu: 'Zadnje pripreme u Parizu su pokazatelj da dosta dobro radim'

Veljača je prepuna bitnih događanja u kalendaru za judaše i judašice. Nakon IJF Grand Slama u Parizu i EJU European Opena u Sofiji, bodovi za Olimpijske igre nastavljaju se skupljati već sutra u Tel Avivu...

Izrael je po treći put domaćin IJF Grand Slama, a ove godine održava se od 16. do 18. veljače. Baš kako je bio slučaj i u Parizu, Hrvatska šalje skromnu delegaciju i u Tel Aviv gdje se uputila samo Lara Cvjetko (JK „Solin“) u pratnji glavnog trenera reprezentacija Dragana Crnova.

Za Laru turniri u Izraelu nisu nepoznanica jer baš je tamo krajem 2022. godine na održanom IJF Mastersu osvojila brončanu medalju. Prokomentirala je kako su tekle pripreme za novi turnir u Izraelu:

“Što se tiče forme, mislim da sam u dobroj formi, zadnje pripreme u Parizu su pokazatelj da dosta dobro radim. Zadovoljna sam kako radim i judo koji pokazujem s različitim protivnicama. Očekujem dobre borbe, glavni cilj mi je da se dobro potučem, ići ću borbu po borbu svaku protivnicu. Mislim da mogu napraviti jako dobar rezultat, a naravno sve to ovisi kakva ću izaći na tatami. Kako to uvijek biva, u judu treba imati i sreće.“

Dva mjeseca kasnije opet odlazi u Izrael koji će joj biti prvi u novoj sezoni, a nastupit će kao prva nositeljica kategorije -70kg. Kako ovaj turnir za razliku od ostalih započinje već u četvrtak i završava u subotu, znaju se i parove za isti.

“Što se tiče ždrijeba, s obzirom na to da je Marie Eve Gahie otkazala nastup, postala sam prva nositeljica kategorije. Mislim da mi je dobar ždrijeb, prva borba je sa Šveđankom Bernholm, dosta starija iskusnija natjecateljica, ali borila sam se s njom na pripremama. Dat ću sve od sebe. Ljevakinja je, to mi je uvijek nezgodno, ali mislim da mogu pobijediti svakoga, ako radim svoj najbolji judo, pa tako i nju. Ići ću borbu po borbu, nadam se što boljem rezultatu. Pokazala sam ranije da to mogu pa se nadam da će tako biti i ovog puta.“, dodala je za kraj Cvjetko.

2022. godina iznimno je bila uspješna za trenera Crnova koji je u prošloj sezoni sa svojim natjecateljicama, Cvjetko i Puljiz, osvojio srebro na svjetskom prvenstvu, brončane medalje na Mastersu i Europskom prvenstvu:

“Nakon Jeruzalema smo odlučili preskočiti Grand Prix u Portugalu i Grand Slam u Parizu da bi dobili još vremena napraviti jedan ciklus priprema. To nam je bilo dovoljno da napravimo kvalitetne bazične pripreme. Prošli smo nekoliko judaških priprema, poput Mittersilla, Herstala i Pariza. Lara se trenutno osjeća jako dobro, spremna je za ovaj natjecateljski dio. Planiramo odraditi Tel Aviv i Grand Slam Taškent. Ono što mogu reći da je u izuzetno dobroj formi, spremna, fokusirana i željna natjecanja. Ovo je judo, tu se može svašta dogoditi, a to ćemo i saznati u petak. Prvo kolo ima Bernholm, jako iskusnu i dobru natjecateljicu, međutim znamo njezine kvalitete, znamo njezine slabosti, imamo spremljenu taktiku za nju pa ćemo vidjeti kako će sve proći u petak.“

Foto: Gabi JUAN (EJU)/Carlos FERREIRA (EJU)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!