Košarka

Celticsi razbili Sixerse i izjednačili rezultat u seriji

Petar Jenjić • četvrtak, 04.05.2023.
Celticsi razbili Sixerse i izjednačili rezultat u seriji
Foto: EPA

Boston Celticsi upisali su prvu pobjedu u polufinalu Istočne konferencije protiv Philadelphia 76ersa koji u povratku Joela Embiida nisu imali prevelike šanse...

Nakon poraza u prvoj utakmici, Boston Celticsi vratili su se pobjedama u svom TD Gardenu i izjednačili stanje u polufinalnoj seriji protiv Philadelphia 76ersa.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na teren se kod Sixersa vratio aktualni MVP Joel Embiid, ali ni centar nije bio od prevelike pomoći svojoj ekipi koja je visoko poražena rezultatom 121:87.

Celticsi su vodili kroz prvo poluvrijeme koje su zaključili s osam poena viška (57:49). Prednost je nastavila rasti na 18 razlike u trećoj četvrtini. Sixersi su smanjili na 73:60, ali je domaćin zaključio tu dionicu serijom 19:5 i prednost sačuvao sve do kraja.

Najbolji je kod Bostona bio Jaylen Brown s 25 poena, dok je Malcolm Brogdon dodao 23 koša i šest skokova. Jayson Tatum odigrao je tek 19 minuta zbog problema s prekršajima pa je dvoboj zaključio sa sedam poena.

Sixerse, koji su noćas ubacili tek šest trica iz 30 pokušaja, predvodio je Tobias Harris sa 16 poena i sedam skokova, dok je Joel Embiid dodao 15 koševa i pet blokada.

NBA:
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 121:87

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!