Sportnet

Bodovi spasa za Lisice ili bodovi Redsa u borbi za Ligu prvaka?

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.05.2023.
Bodovi spasa za Lisice ili bodovi Redsa u borbi za Ligu prvaka?
Foto: EPA

Nogometaši Liverpoola gostuju na Kings Power stadionu kod Leicestera. I jedna i druga momčad imaju svoje zacrtane ciljeve, svaka na svojoj polovici ljestvice...

Još jedna sezona engleskog Premiershipa bliži se svom kraju, a pred nama je večeras nova utakmica u kojoj bismo mogli dosta toga doznati. Liverpool ide na noge Leicesteru kojem itekako gori pod nogama.

Igraj na Leicester - Liverpool na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Southampton je otpisan, a četiri kluba bore se za dvije pozicije koje neće značiti igranje Championshipa sljedeće sezone. Jedna od njih upravo je Leicester koji je pretposljednji na 30 osvojenih bodova, jednim manje od Leedsa, dva manje od Evertona i tri manje od Nottingham Foresta - uz utakmicu manje koja slijedi večeras.

U današnji dvoboj Lisice ulaze nakon katastrofe protiv Fulhama koji je vodio s 4:0 i 5:1, da bi do kraja uspjeli s dva nova pogotka ublažiti poraz. Ni trener Dean Smith nije bio pretjerano raspoložen, posebno kada se radi o slobodnom danu igračima nakon jedne od prvenstvenih utakmica.

Prethodna dva kola donijela su ukupno dva boda protiv Leedsa i Evertona, a momčad je u zadnjih 20 utakmica primila barem jedan pogodak na susretu u Premiershipu. Nadu budi podatak da su i zabili u zadnjih osam kola, iako im to nije pretjerano puno pomoglo po pitanju bodovnog učinka.

U zadnja dva dvoboja ove dvije ekipe na Kings Poweru do pobjeda je dolazio domaćin, ali upravo je trener Klopp istaknuo u najavi kako igrači ne bi trebali gledati što se dogodilo ranije, već biti isključivo usmjereni na današnji dvoboj gdje će tražiti sedmu uzastopnu pobjedu u natjecanju.

Od tih šest pobjeda samo jedna, ona protiv Leedsa 6:1, došla je s više od jednog gola razlike, a u zadnjem kolu Mohamed Salah odlučio je pobjednika u utakmici protiv Brentforda. Šansa za TOP 4 plasman i Ligu prvaka u dalje postoji, no Manchester United drži razmak od četiri boda nakon pobjede protiv Wolverehamptona u prošlom kolu.

Nijedna momčad još od Evertona 2002. godine nije uspjela pobijediti u šest uzastopnih utakmica s jednim golom razlike, a ta će se prilika danas ukazati Kloppovim trupama.

Što su rekli

Dean Smith, trener Leicestera: "Nitko od igrača ne želi biti u poziciji u kojoj sada jest. Oni traže sami odgovore kako bi smo, nadam se, razveselili navijače. Svim je momcima stalno, ali samo to pokazuju na različite načine. Liverpool je upravo dobio šest utakmica i kada ih poznajete, znate da je teško protiv njih igrati. Isto tako nisu dobili toliko utakmica u gostima koliko inače dobivaju. U Premiershipu su uzeli deset od zadnjih 30."

Jürgen Klopp, trener Liverpoola: "Moramo očekivati momčad koja želi ostati u ligi i borit će se za to sa svime što ima. To je ono što moramo očekivati. Rekao sam igračima na početku tjedna da je ovo sada prava borba i moramo biti spremni za nju jer ovo je za njih ipak utakmica pred svojim navijačima. Iza toga je, mislim, Newcastle, a to isto nije laka utakmica i trebat će im svaki bod koji mogu uzeti. Očekujem da će biti super-teško i intenzivno, s velikom borbom i sjajnim igračima na terenu."

Mjesto, vrijeme, suci

King Power Stadium, Leicester, 21:00

Sudac: Craig Pawson

Nedostaju

Leicester: Iheanacho, Justin, Vestergaard (ozljede), Bertrand pod upitnkom

Liverpool: Thiago, Bajčetić, Ramsay (ozljede), Keita i Firmino pod upitnikom

Zadnji susret

U susretu 18. kola odigranom krajem prošle godine, Liverpool je na Anfieldu slavio nakon preokreta s 2:1. Goste je u vodstvo doveo Kiernan Dewsbury-Hall, da bi dva izuzetno komična i nespretna autogola postigao Wout Faes.

Prognoza

Liverpool je favorit koji se bori za TOP 4 plasman, a Leicesteru gori pod nogama. Obje ekipe imaju puno motiva u večerašnjem dvoboju, no ipak ćemo prognozirati pobjedu Redsa. Nešto slično kao i u prvoj njihovoj utakmici ove sezone.

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!