Košarka

Cedevita Olimpija želi majstoricu, a Partizan više odmora prije finalne serije

Branimir Korać • utorak, 30.05.2023.
Cedevita Olimpija želi majstoricu, a Partizan više odmora prije finalne serije

Cedevita OIimpija i Partizan borit će se za prolaz u finale ABA lige. Beograđani ga mogu izboriti već večeras, a Cedevita Olimpija traži pobjedu koja bi je vratila u treću utakmicu u Beogradu...

Crvena zvezda već je odradila svoj dio posla i čeka protivnika u finalu doigravanja ABA lige. Bit će to ili njen vječiti rival Partizan ili Cedevita Olimpija. Mogla bi ga saznati već večeras kada je na rasporedu druge utakmica polufinalne serije.

Igraj na Cedevita Olimpija - Partizan na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Partizan je u prvoj utakmici serije slavio u Beogradu s uvjerljivih 85:70, Beograđani su bili uvjerljivi i oprezniji nego što je to bio slučaj u četvrtfinalu kada su opasno hodali po rubu. Naime nakon euroligaške drame s Real Madridom, Partizan je ugostio u prvoj utakmici četvrtfinala Studentski centar i upisao poraz pa nakon toga imao muke u Podgorici da izbriše taj minus.

Željko Obradović nije dopustio da njegova momčad napravi dva puta istu pogrešku i protiv Cedevite Olimpije. U taj susret Partizan je ušao čvršće i angažiranije te je već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika.

Beograđani su u ovu seriju ušli kao favoriti, uostalom i prije početka sezone sve prognoze su govorile kako bi upravo Partizan i Crvena zvezda trebali odlučivati o tituli prvaka. Međutim Cedevita Olimpija još uvijek ima šanse za pokvariti planove "vječitima".

Ljubljančani prvenstveno moraju večeras do pobjede kako bi uopće stvorili preduvjete za takvo što. Partizan ima meč loptu i sve u svojim rukama, treba mu još jedna pobjeda i ako ne slavi večeras u Ljubljani, imat će popravni ispit u svojoj dvorani.

Cedevita Olimpija je već bila u situaciji da je poraz izbacuje iz igre za prolaz, u četvrtfinalu je igrala protiv FMP-a i u majstorici na svom parketu uvjerljivo je slavila.

Što su rekli

Miro Alilović, trener Cedevite Olimpije: "U drugom meču morat ćemo igrati drugačije nego u prvom u Beogradu. Prioritet je timska igra uz dobru, kolektivnu obranu. U napadu bi priča trebala biti slična. Lopta mora kružiti i moramo imati bolju selekciju šuta, kontrolu skoka i obrambeni skok. Od svojih momaka očekujem puno borbeniju igru. U ovoj utakmici, pred domaćim navijačima i punim tribinama Stožica, moramo se prikazati u što boljem svjetlu."

Željko Obradović, trener Partizana: "Razgovarali smo o tome da su igrači Cedevite Olimpije, posebno Omić, ali ne samo on, dobri u skoku. Nisam vidio da je neka momčad uhvatila toliko skokova protiv nas kao oni u prvoj utakmici. To se ne događa ni u prijateljskim utakmicama gdje je jedna momčad iz nižeg ranga. Dat ćemo sve od sebe da tako ne bude u drugoj utakmici."

Mjesto, vrijeme, suci

Ljubljana, Stožice, 18 sati

Suci: Miloš Koljenšić, Luka Kardum, Denis Hadžić

Nedostaju

Cedevita Olimpija: -

Partizan: -

Prošli međusobni dvoboj

U prvom susretu u Beogradu Partizan je slavio s 85:70. Beograđani su već u prvom poluvremenu stvorili razliku, a predvodio ih je James Nunnally s 18 poena.

Prognoza

Nema dvojbe da je Partizan kvalitetniji, ali Cedevita Olimpija može na svom parketu izboriti majstoricu. Ljubljančani su na svom parketu dosta neugodni i mogu stvoriti probleme Partizanu.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!