Ostali sportovi

Jednoglasna odluka sudaca: Gabrijel Veočić u finalu Europskih igara!

HINA, Petar Jenjić • petak, 30.06.2023.
Jednoglasna odluka sudaca: Gabrijel Veočić u finalu Europskih igara!
Foto: Pixsell

Jednoglasnom odlukom sudaca Gabrijel Veočić porazio je azerbajdžanskog predstavnika i izborio finale Europskih igara. Tamo ga čeka izuzetno nezgodni Ukrajinac Oleksandr Hižnjak...

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić borit će se za zlatnu medalju na Europskim igrama u Krakovu, a plasman u finale poluteške kategorije (do 80 kg) ostvario je pobjedom nad azerbajdžanskim reprezentativcem Muradom Alahverdijevom koju su mu bodovni suci jednoglasno dodijelili.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladi 22-godišnji Brođanin je cijelim tijekom borbe bio bolji, odlično se kretao i branio, tako da mu suparnik gotovo nije zadao ozbiljan udarac. S druge strane, Veočić je nekoliko puta, poglavito aperkatima, uzdrmao azerbajdžanskog borca.

Od petorice bodovnih sudaca svi su, osim Japanca Sasakija, sve tri runde dodijelili Veočiću, a za japanskog arbitra Alahverdijev je bio bolji u drugoj rundi.

Veočićev suparnik u borbi za zlatnu medalju bit će 27-godišnji Ukrajinac Oleksandr Hižnjak koji je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Talijana Salvatorea Cavallara.

Ukrajinski boksač je prije četiri godine u Minsku osvojio zlatnu medalju na Europskim igrama u srednjoj kategoriji (do 75 kg), u kojoj je bio europski (2019.) i svjetski prvak (2017.) te osvajač srebra na Olimpijskim igrama u Tokiju (2021.).

FOTO: Miloš Tešić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!