Ostali sportovi

Odbojkaši Mladosti iznenadili Mađare i zakomplicirali im put do Final Foura

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 14.02.2024.
Odbojkaši Mladosti iznenadili Mađare i zakomplicirali im put do Final Foura
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U pretposljednjoj utakmici regularnog dijela ovogodišnje MEVZA lige HAOK Mladost s 3:1 (25:23, 22:25, 25:20, 25:22) došla je do pobjede protiv jednog od kandidata za Final Four, mađarskog Elore-Foxconna, te je ujedno protivnicima otežala put prema završnom turniru...

Usprkos zahtjevnom ritmu u posljednja tri tjedana u domaćem prvenstvu i MEVZA ligi Mladostaši su izuzetno angažirano ušli u utakmicu i već je prvi set pokazao da će to biti izjednačena bitka te da će obje strane svaki poen trebati zaraditi. Naime gosti bi pobjedom napravili ogroman korak prema plasmanu na Final Four pa su zato igrali bez ikakvih kalkulacija, ali su domaći ovaj put pokazali izvrsnu predstavu pa će samim tim u boljem momentu dočekati i posljednju utakmicu protiv favoriziranog slovenskog Calcita, vodeće momčadi MEVZA lige, koji im dolazi u goste u četvrtak u 16.30. Najučinkovitiji igrač kod Mladosti bio je Gabrijel Cvanciger s 18 poena, a 15 poena dodao je Tihomir Gajić.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bez rezultatskog odvajanja igralo se do 14:14, a onda su dvije greške u napadu Mladosti i jedan obrambeni blok mađarske momčadi, odveli goste na 14:17. U takvom tijesnom dvoboju činilo se dovoljno za set, međutim blok je ono što je držalo Mladostaše u utakmici pa ih i sada prvo vratio do izjednačenja, a onda i vodstva (23:22). Na koncu je Samuel Goč asom uz pomoć mreže zaključio set.

Drugi set imao je sličan tijek, samo što se sada mađarsko odvajanje dogodilo nešto ranije, kada su s tri poena od 9:9 otišli na 9:12. Mladost je opet lovila i ulovila priključak na 21:21, ali onda je kapetan Foxconna, Redjo Koci, s dva vezana bloka na Gabrijelu Cvancigeru donio presudne poene za set.

No, razmahao se nakon toga napad Mladosti, prije svega Cvanciger, kroz sredinu je sve češće prolazio Gajić, a Hrvoje Pervan spašavao je sve moguće i nemoguće u obrani. Četvrti set na kraju ipak donosi nešto neizvjesnosti jer su Mladostaši propustili meč loptu kod 24:20 da bi na kraju ipak slavili slatku pobjedu.

"Svi su igrači pokazali veliki angažman, od prve šestorke, pa do igrača s klupe koji su dali svoj doprinos u bitnim trenucima. Rezultatski je utakmica više Mađarima bila bitna, radi plasmana na Final Four, ali mi smo ovo iskoristili kao veliku pripremu za ono što nas čeka u domaćim natjecanjima, borba za trofeje u Kupu i PH", rekao je nakon utakmice kapetan Mladosti Hrvoje Pervan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!