Nogomet

Novi ogled Lokomotive i Osijeka, ovaj put u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa

Branimir Korać • utorak, 27.02.2024.
Novi ogled Lokomotive i Osijeka, ovaj put u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa
Foto: Edvard Šušak/HINA

Lokomotiva i Osijek danas se ponovno sastaju u Kranjčevićevoj i to nakon što su u petak imali međusobni ogled u sklopu SuperSport HNL-a. Ovaj put sastaju se u borbi za prolaz u polufinale SuperSport Hrvatskog kupa…

Susret u prvenstvu okončan je remijem 1:1, Osijek je u posljednjim trenucima susreta golom Ramona Miereza iz kaznenog udarca došao do boda i izbjegao poraz. Ono što je više brinulo Silvija Čabraju od ispuštene pobjede, je ozljeda Nikole Čavline.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sjajni vratar Lokosa još jedna je žrtva potrošenog travnjaka u Kranjčevićevoj, zaradio je ozljedu tijekom prvog poluvremena, morao je napustiti igru na pauzi između dva dijela i danas neće biti na raspolaganju. Umjesto njega između vratnica će Zvonimir Šubarić, iskusni i dokazani vratar koji ga je i zamijenio u petak.

Ulog je velik, polufinale žele i jedni i drugi, a morat će pokazati više nego u prvenstvenom dvoboju. Imali su i jedni i drugi boljih izdanja ove sezone i definitivno mogu više. Posebno se to odnosi na Osijek koji u gostima igra lošije nego na svojoj Opus Areni.

Zoran Zekić je već upozoravao kako Osijek mora početi prikazivati bolje igre i izvan Osijek, posebno je aludirao na skroman nastup u Puli gdje njegova momčad nije izgledala dobro.

Lokomotiva osim što je ostala bez Čavline, nema na raspolaganju već neko vrijeme niti Bubanju, a ozlijeđen je i Fabijan Krivak. Redom je riječ o igračima koji su bitni u Čabrajinoj koncepciji, ali nekako su Lokosi na to već navikli, što kroz ozljede, što kroz transfere, često im se događa da ostanu bez bitnih igrača pa se nakon toga moraju okretati unutarnjim rezervama i stvarati nove igrače.

Prolazak u polufinale preko Osijeka bio bi im lijep bonus, na Osječanima je veći pritisak u ovom susretu jer se nekako od njih i očekuju bolji rezultati. Ostaje za vidjeti hoće li Zekić pronaći dobitnu kombinaciju i odvesti svoju momčad u polufinale.

Što su rekli

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Vidjet ćemo što će biti i u kakvom će raspoloženju biti igrači obje momčadi. Želimo prolaz u polufinale i ući ćemo u utakmicu sigurno puni motiva i želje, ali nešto će se tu pitati i Osječane. Analizu smo obavili, u petak smo ih dobro zaustavili i vjerujem da ćemo u tome uspjeti i danas."

Zoran Zekić, trener Osijeka: "Jedni druge smo u petak u puno toga limitirali. Vodili smo veliku bitku na teškom terenu na kojem je bilo vrlo teško odigravati bilo kakva smislena dodavanja. To nam ne smije biti alibi za danas, moramo biti spremni na sve detalje, znamo što se očekuje od nas u ovom susretu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Kranjčevićeva, 15:00

Sudac: Patrik Kolarić

Nedostaju

Lokomotiva: Bubanja, Čavlina, Krivak, Huskić, Baždarić (ozljede)

Osijek: Fućak, Branšteter, Barešić (ozljede)

Prošli dvoboj

Lokomotiva i Osijek prošli put susreli su se u petak u sklopu 24. kola SuperSport HNL-a, a susret je okončan 1:1. Poveli su Lokosi golom Arta Smakaja, a izjednačio je Ramon Mierez u završnici susreta.

Prognoza

Trebao bi ovo biti još jedan sličan i izjednačen dvoboj i nikakvo iznenađenje ne bi bilo da nakon 90 minuta nemamo pobjednika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!