Nogomet

Vodeća momčad SuperSport HNL-a protiv posljednje traži prolaz u polufinale

Petar Jenjić • srijeda, 28.02.2024.
Vodeća momčad SuperSport HNL-a protiv posljednje traži prolaz u polufinale
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Prva i posljednja momčad SuperSport HNL-a odmjerit će snage i u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu. Rijeka će nakon poraza od Dinama tražiti povratak pozitivnom nizu protiv ekipe koja u prvenstvu još ne zna za pobjedu...

Treća od četiri utakmice četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa odigrat će se na ŠC Rudeš gdje će istoimeni domaćin pokušati doći do treće pobjede u nizu u ovom natjecanju. Protivnik je vodeća Rijeka, dvoboj počinje od 14 sati, a sudi ga Duje Strukan.

Igraj na Rudeš - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Velika drama odigrala se Maksimiru prije tri dana. Dinamo je slavio protiv Rijeke s 1:0, a odluka je pala duboko u sudačkoj nadoknadi gdje je Bruno Goda skrivio kazneni udarac, a Fran Brodić pogodio za pobjedu. Važna pobjeda za Modre koji čvrsto drže priključak za vodećim dvojcem.

Rijeka je do te utakmice bila na zaista sjajnom nizu od pet uzastopnih pobjeda, dok je u posljednje tri utakmice, one protiv Istre 1961, Gorice i Rijeke imala gol razliku 9:0. Napadački odlično, natrag čvrsto zatvoreno, goropadna je bila momčad s Rujevice u prvim tjednima 2024. godine, barem kada je u pitanju domaće prvenstvo.

Poraz kod Dinama ne bi trebao previše poremetiti ambicije momčadi koja s okruglih 50 bodova drži prvi poziciju, a danas je čeka dvoboj protiv ekipe koja ima čak 46 bodova zaostatka. Jasno, radi se o Rudešu koji u 24 odigrana kola i dalje ne zna za pobjedu.

Momčad Davora Mladine trenutno ima samo četiri osvojena boda, a od pretposljednje Istre 1961 daleko je čak 21 bod. Puljani su taj konto podebljali proteklog vikenda. Rudeš je poveo na Aldo Drosini, Istra je došla do poravnanja, ali i zaradila isključenje, no i s desetoricom ipak je uspjela slaviti.

U prethodne tri utakmice Rijeka je upisala sve tri pobjede. Prvo je na domaćem terenu slavila s 4:0, uslijedila je pobjeda u Kranjčevićevoj od 2:1, da bi polovicom prosinca ponovno na Rujevici slavila s 3:0. Briljirao je tada Franjo Ivanović s dva gola i Toni Fruk s dvije asistencije, dok je jedan gol dodao Marko Pjaca.

Trener Rijeke Željko Sopić rekao je u najavi utakmice da neće moći računati na tri prvotimca, a jedan od njih definitivno je Niko Janković koji nije ni počeo trenirati. Međutim, s obzirom na formu i stanje na ljestvici, ne vjerujemo da će to Rijeci stvarati prevelike probleme i da će rutinski doći do pobjede.

Što su rekli

Željko Sopić, trener Rijeke: "Atmosfera je dobra, naravno, ne voliš izgubiti, imali smo šest pobjeda u nizu, ali jednostavno idemo dalje i to je to. Protiv Rudeša neće moći igrati dva-tri standardna igrača, ali mislim da ćemo izvesti najbolju moguću postavu i idemo na prolaz u Kupu, ništa drugo nas ne zanima. Po prvi puta u životu neću raditi analizu nakon ove utakmice, rekao sam dečkima da me zanima samo prolaz, ako se treba bacati na glavu, bacamo se na glavu."

Mjesto, vrijeme, suci

ŠC Rudeš, Zagreb, 14:00

Sudac: Duje Strukan

Zadnji susret

U utakmici 19. kola, odigranoj polovicom prosinca prošle godine, Rijeka je na domaćem terenu slavila s 3:0.

Prognoza

Jasno je da je Rijeka danas favorit i sve osim njene pobjede bilo bi iznenađenje, no vjerujemo da Rudeš može postići barem jedan pogodak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!