Nogomet

Karoglan: 'Najvažniji je prolaz, rezultat je jedini bitan, sve ostalo se zaboravlja'

Petar Jenjić • utorak, 02.04.2024.
Karoglan: 'Najvažniji je prolaz, rezultat je jedini bitan, sve ostalo se zaboravlja'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Trener Hajduka Mislav Karoglan održao je press konferenciju uoči polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Dinama...

Pred Hajdukom je novi poljudski derbi protiv Dinama, ovoga puta u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Utakmica se igra u srijedu od 19:00 sati, a dvoboj je najavio trener Mislav Karoglan.

Igraj na Hajduk - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nije bio najsretniji Uskrs, misli su lutale, ali to je normalno za posao koji radim. Imali smo jedan kratak sastanak, dobar trening. nisu toliko bili razočarani, smatraju da su zaslužili više, da rezultat bude drugačiji. Penale možete vježbati, ali utakmica nosi poseban psihološki trenutak."

Zdravstveno stanje igrača.

"Melnjak, Žaper, Uremović je upitan, Livaja je upitan. Kostur momčadi, više-manje i to se vidi. Nije u redu ni pričati o ozlijeđenima, a Uremović je za mene ponajbolji stoper, Melnjak odličan bek - Livaja, Kalinić, Žaper, nisu igrali zajedno. Žao mi je, ali to je život i peh. I ovu utakmicu ćemo biti bez dobrog dijela nositelja igre."

Utakmice u derbijima obično imaju manje šanse.

"Očekujemo opušteniji Dinamo. Bolje je ne stvorit šansu i dat gol, nego imati pet i ne zabiti. Vidjet ćemo gdje možemo osvježiti ekipu, pokušati proći Kup. Nismo odustali od prvenstva jer je dohvatljivo. Jedna dio imperativa još uvijek stoji."

O Josipu Brekalu.

"Imat će svoju minutažu. Bila je procjena da nije sto posto. Nakon utakmice protiv Zrinjskog se vidjelo. Sigurno je da će on potvrditi svoju klasu, za nas bolje što prije. On je u konkurenciji, ali prije prošlog derbija smatrao sam da mu fali malo i da mu je trebalo vrijeme nakon ozljede."

Pouke nakon zadnjeg derbija.

"Mislim da smo u dobrom dijelu susreta bili bolji i imali svoje šanse. Neke jednostavno morate zabiti, realizirati ih. U tom smislu moramo biti hrabriji u završnici, u obrani je uvijek slično."

Odaziv gledatelja?

"Vjerujem da će biti pun stadion, polufinale je kupa protiv Dinama."

"Najvažniji je prolaz, rezultat je jedini bitan, sve ostalo se zaboravlja. Očekujem da prođemo i budemo još bolji, ali ne vjerujem da možeš biti puno lošiji i proći. Očekujem da ćemo biti bolji, čeka nas velika borba, obje ekipe će biti malo umornije, a nitko neće promijeniti svih 11 igrača. Trebat će injekcije s klupe. Nadam se da imamo rezervi, Dinamo isto ima velik roster. Zanima me moja ekipa i svakako očekujem da imamo 20 igrača spremnih za borbu. Treba biti spreman na 120 minuta, potencijalno šest izmjena, čeka nas teška utakmica i očekujem bolji i opušteniji Dinamo. Prilika za nas da nas ne mogu pobijediti dva puta zaredom", nastavio je Karoglan.

Zadnje četiri utakmice protiv Osijeka, Dinama i Rijeke nisu bile dobre po pitanju bodovnog učinka.

"Dovoljan je uzorak. Ne možemo reći da utakmice s Rijekom i Dinamom nisu mogle otići na drugu stranu. Nemam odgovore na sva pitanja, ali ono što realno od zadnja dva derbija mogu reći jest da je moglo završiti drugačije. Ne mogu reći da smo bili nemjerljivo bolji, ali mogle su završiti bolje. Stojim iza Hrgovića, igramo s četiri mlada igrača, praktički standardno zadnjih četiri, pet utakmica. Oni su tu, nije to mala stvar, i Čuić je imao neke minute. Diallo je bio odličan u jesenskom dijelu sezone, onda nakon Afričkog kupa nacija nije se vratio isti. Nijedan igrač nije prekrižen i tako ne treba funkcionirati, a Hrgović je budućnost Hajduka."

"Uvijek postoje sitaucije u kojima krila trebaju napadati dubinu, ali nemaš te profile i teško ćeš to mijenjati u tim godinama. Livaja i Kalinić su drugačiji profili, pitanje je koliko minuta i s kim ćemo završavati utakmicu."

Za Anthonyja Kalika rekao je da je imao problem s aduktorom i time zaključio pressicu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!