Nogomet

Bivši najbolji strijelac HNL-a potpisao za klub Ferenca Puskasa

Mario Borko • srijeda, 03.04.2024.
Bivši najbolji strijelac HNL-a potpisao za klub Ferenca Puskasa
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Marko Futacs, koji je u sezoni 2016./17. bio najbolji strijelac HNL-a, ima novi klub i karijeru će nastaviti u mađarskom velikanu Honvedu koji se trenutno natječe u drugoj ligi…

Kratka avantura Marka Futacsa u Hajduku naprasno je prekinuta. Napadač je u klub stigao ozlijeđen, ali je nakon povratka na teren odnio titulu najboljeg strijelca lige i ljubimca navijača da bi nakon nove ozljede, napada na Rivi i udarca nogom u glavu s klubom sporazumno raskinuo ugovor. 34-godišnjeg Mađara navijači Bijelih nisu zaboravili, a zato i prenosimo vijest da će karijeru nastaviti u mađarskom drugoligašu Honvedu.

Igraj na utakmice mađarske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Futacs je u klubu za kojeg je Ferenc Puskas odigrao preko 350 utakmica pristupio kao slobodan igrač. Prije toga je prošle sezone nosio dres još jednog posrnulog mađarskog velikana MTK-a, za koji je u prvih 12 utakmica prošle sezone zabio 11 golova, a potom se ozlijedio. Drugi najtrofejniji mađarski klub je u njegovom odsustvu izborio povratak u najviši rang, pa je stasiti napadač na kraju prošle sezone ostao bez angažmana. Posljednji nastup imao je krajem svibnja 2023., a sad će pokušati pomoći Honvedu da sezonu mirno privede kraju.

Klub koji je osvoji 14 naslova prvaka Mađarske, trenutno se nalazi na 12. mjestu s pet bodova iznad zone ispadanja. Honved je posljednju titulu osvojio u sezoni 2016./17., a prošle je ispao iz lige. Kapetan kluba je rođeni Splićanin Ivan Lovrić koji je tamo od 2015. godine, a zanimljivo je da je od 2000. broj 10 umirovljen u čast najvećeg mađarskog igrača u povijesti.

Za bivšeg napadača Hajduka ovo je 13. klub u karijeri, između ostalih igrao je za renomirane klubove kao što su Werder, Portsmouth i Leicester, ali su mu se na putu uvijek ispriječile ozlijede.

U sezoni 2016./17. za Hajduk je zabio 18 golova u 26 ligaških utakmica i ponio titulu najboljeg strijelca ispred El Arabija Hilala Soudanija. Odmah na startu iduće ozlijedio se, nakon duela s Filipom Benkovićem, u derbiju protiv Dinama i više nije uspio vratiti željenu formu. Za reprezentaciju Mađarske nastupio je tri puta, posljednji poziv zaradio je 2014. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!