Nogomet

Bernardo Silva uoči uzvrata Lige prvaka nahvalio Modrića i Kroosa

Mario Borko • utorak, 16.04.2024.
Bernardo Silva uoči uzvrata Lige prvaka nahvalio Modrića i Kroosa
Foto: EPA

Portugalac je najavio uzvratnu utakmicu protiv Real Madrida, a biranim riječima govorio je o hrvatskom kapetanu, kojeg je naveo kao primjer djeci...

Već u srijedu je na rasporedu uzvrat četvrtfinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida. Prva utakmica završila je 3:3 i obje ekipe kreću od nule. Građani se nadaju da mogu ponoviti prošlosezonsku predstavu kada su u uzvratu na svom Etihadu slavili s 4:0. Među klubovima, koji su osvojili posljednja dva izdanja, vlada veliko poštovanje, a isto je i među igračima.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bernardo Silva je lukavo izvedenim slobodnim udarcem doveo City u vodstvo na Santiagu Bernabeu, a prošle godine je u uzvratu zabio prva dva gola. Sjajni Portugalac spada među najbolje ofenzivne veznjake na svijetu, u Manchesteru je od 2017., a s klubom je osvojio sve što se dalo osvojiti. 29-godišnjak još ima nekoliko vrhunskih sezona ispred sebe, a u njima želi slijediti primjere Luke Modrića i Tonija Kroosa.

"Modrić i Kroos su primjer svima. Konstantnost koju drže i s kojom igraju već 15 godina vrijedna je divljenja. Bez obzira na sve uspjehe koje su postigli i dalje nastavljaju marljivo raditi. Oni moraju biti uzor djeci koja dolaze i u njihovo se ponašanje na terenu mladi nogometaši moraju ogledati."

Portugalac je, osim komplimenata za spomenuti dvojica, biranim riječima govorio o Kraljevskom klubu:

"Oni su vrlo opasna momčad jer igraju potpuno drugačijim stilom od nas. Protiv njih se osjećate kao da imate kontrolu utakmica, a ustvari je nikad nemate jer oni iz ničega postignu dva gola. Baš je čudan osjećaj igrati protiv njih i ne iznenađuje me da su toliko puta osvajali naslov. Individualno radi se o najboljoj ekipi na svijetu i zato prema njima imamo veliki respekt. Igramo kod kuće, imamo ogromno samopouzdanje, ali ih i dalje maksimalno respektiramo."

FOTZO: EPA/ADAM VAUGHAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!