Nogomet

Ancelotti: 'Postojao je samo jedan način da preživimo ovo gostovanje'

Branimir Korać • četvrtak, 18.04.2024.
Ancelotti: 'Postojao je samo jedan način da preživimo ovo gostovanje'
Foto: EPA

Dramatičan uzvrat između Manchester Cityja i Real Madrida nije donio golijadu kao u prvom susretu, ali drame nije nedostajalo. Madriđani su prošli dalje u raspucavanju...

Madridski Real izborio je prolaz u polufinale Lige prvaka, a Carlo Ancelotti još jednom je potvrdio status jednog od najboljih trenera svijeta. U Manchesteru se Real uglavnom branio, ali druge opcije, a da rezultatski završi povoljnop nije imao.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Postojao je samo jedan način da preživimo ovo gostovanje. Napravili smo dobar posao u početku kada smo poveli, a kasnije smo se jako dobro branili. Obrana je bila dobra, morali mno biti požrtvovni i snažno se boriti. Mogli smo igrati i bolje, ali obrana je funkcionirala sjajno. Pokazali smo pristup i požrtvovnost kakve zahtjeva ovaj dres. Ovo je posebno natjecanje u kojem uvijek izvučeno nešto što ljudi od nas ne očekuju. Svi su nas otpisali, a mi smo još uvijek ovdje."

Nakon slavlja na terenu, slavilo se i u svlačionici.

"Presretni smo, ali smo jako umorni. Moramo to proslaviti jer je ovo veliki rezultat. No brzo se okrećemo nedjelji kada nas čeka El Clasico koji je jako bitan za plasman u ligi."

Ancelotti nije imao problčema izabrati izvođače jedanaesteraca.

"Svi su bili vrlo samouvjereni i nije bio problem izabrati pet izvođača. I Lunin je bio jako dobro pripremljen."

FOTO: EPA/PETER POWELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!