Nogomet

Marseille u vrlo lošoj formi, ali ne gubi nadu, Benfica dolazi po prolaz

Branimir Korać • četvrtak, 18.04.2024.
Marseille u vrlo lošoj formi, ali ne gubi nadu, Benfica dolazi po prolaz
Foto: EPA

Marseille na svom travnjaku dočekuje Benficu i traži prolaz u polufinale Europske lige. Portugalci na ovo gostovanje donose prednost 2:1…

Marseille nije u dobrom trenutku, forma je vrlo loša, a slijedi mu dvoboj u kojem mu igra samo pobjeda za prolazak u polufinale Europske lige. U prvom susretu kod Benfice izgubio je 2:1.

Igraj na Marseille - Benfica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Drugi je problem što Marseille u zadnjih pet utakmica ima isto toliko poraza, a gostovanje kod Benfice bio je jedini poraz sa samo golom razlike, svi ostali bili su uvjerljiviji.

Nisu samo to loše vijesti za Marseille, Francuzi imaju problema i s izostancima te neće biti kompletni u ovom dvoboju protiv vrlo kvalitetnog protivnika.

Osim što je Benfica protivnik vrlo visoke kvalitete, u Marseille donosi rezultatsku prednost i osim toga iznimno je motivirana te joj je cilj pokušati osvojiti ovo natjecanje. Nakon što je ispala iz Portugalskog kupa i praktički iz utrke za naslov prvaka, ovo joj je prilika za osvajanje trofeja.

Njena forma je bolja, uostalom i svladala je Marseille u prvom četvrtfinalnom dvoboju u Lisabonu te će sve to pokušati potvrditi na ovom vrućem gostovanju.

Što su rekli

Jean-Louis Gasset, trener Marseillea: "Imamo 90 minuta da dođemo do pogotka i onda još ponešto minuta da dođemo do drugog. Moramo pronaći balans između napada i obrane, moramo biti jako oprezni i pripaziti na Benficin kontranapad. Čim izgubimo loptu, moramo biti spremni za obranu. Ne sumnjam da će navijači napraviti svoj dio posla, na nama je da odradimo ostalo."

Roger Schmidt, trener Benfice: "Znam da će nas naši navijači bodriti na najbolji mogući način. Uvijek možemo računati na njih. Vrlo su zahtjevni žele prolaz u polufinale, ali želimo i mi. Zajedno ćemo se boriti da to i ostvarimo."

Mjesto, vrijeme, sudac

Marseille, Velodrome, 21:00

Sudac: Michael Oliver (Engleska)

Nedostaju

Marseille: Jonathan Clauss, Abdoul Meite, Quentin Merlin, Bilal Nadir, Jean Onana, Valentin Rongier, Pedro Ruiz (ozljede)

Benfica: Tomas Araujo (ozljeda)

Prošli dvoboj

Benfica je u Lisabonu slavila s 2:0. Vodila je 2:0 golovima Rafe Silve i Angela Di Marije, a smanjio je Pierre-Emerick Aubameyang.

Prognoza

Forma vuče na stranu Benfice koja je bliže prolazu od Marseille.

Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Roma2:1Milan
Atalanta0:1Liverpool
Marseille4:2 **Benfica
West Ham 1:1Bayer Leverkusen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!