Nogomet

U dubokoj krizi i Slaven Belupo i Hajduk, pobjedu traže kao lijek

Mihaela Bradovski • subota, 20.04.2024.
U dubokoj krizi i Slaven Belupo i Hajduk, pobjedu traže kao lijek
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Slaven Belupo i Hajduk nikako ne mogu biti zadovoljni drugim dijelom sezone. Današnjim susretom pokušat će malo popraviti dojam koji nije dobar…

Koliko su u Slaven Belupu i Hajduku zadovoljni odrađenim poslom u drugom dijelu sezone, najbolje govore smjene koje su odradili. U Hajduku su one bile dramatičnije, otišao je predsjednik uprave Lukša Jakobušić, otišao je i i trener Mislav Karoglan, a otiči će i sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Malo tko bi vjerovao u takav rasplet još prije mjesec dana. Međutim dva poraza od Dinama stigla su kao hladan tuš, prije toga izgubio je i od Lokomotive, nakon Dinama i od Rijeke, a u prošlom kolu već potpuno potonuli Hajduk poražen je i od Osijeka.

Na sve to stigle su i ozljede Lovre Kalinića i Ivana Lučića, Marka Livaje, Filipa Uremovića…, stigla je i kazna zatvaranja Poljuda zbog nereda nakon susreta u Kupu protiv Dinama, uglavnom hajdukova sezona u nekoliko dana potpuno se urušila i sve ono dobro što je napravljeno, u potpunosti je kompromitirano.

A trebalo je sve biti drugačije, počeo je igrati i Ivan Perišić koji još uvijek čeka na prvi bod uopće s Hajdukom. Momčad je do kraja sezone u rukama Jure Ivankovića koji će izgurati ovih nekoliko utakmica i nakon toga predati momčad u ruke novom treneru.

I Slaven Belupo također ima novog trenera. Roy Ferenčina morao je napustiti klupu, a umjesto njega došao je bivši igrač Slaven Belupa i Hajduka Ivan Radeljić.

Radeljić je prekinuo seriju poraza i upisao je pobjedu u prošlom kolu i to u gostima kod budućeg drugoligaša Rudeša. Je li to bio samo bljesak i uspjeh protiv odavno otpisanog protivnika ili se Slaven Belupo diže, saznat ćemo več danas.

Što su rekli

Ivan Radeljić, trener Slaven Belupa: "Svaka utakmica nosi nešto svoje, mi smo se malo digli, oni su ostali malo dolje. Mi ćemo dati sve od sebe da se ne dignu protiv nas. Teško je mijenjati mentalitet, više priče, nego rada, ali doći će sve na svoje. Treba i rada, naravno, bilo je škakljivih stvari protiv Rudeša, ali s obzirom na teret utakmice, meni su bila bitna tri boda. Dobio sam Murića kojeg sam tražio cijeli tjedan, dobio sam igrače s klupe koji su donijeli energiju i vratara koji je branio za deset. Više sam zadovoljan, nego nezadovoljan."

Jure Ivanković, trener Hajduka: "Ne bih se bavio kalkulacijama, nama je u mislima utakmica u Koprivnici. Mi smo skoncentrirani na Koprivnicu, da pokažemo gard i karakter, odigramo pravu utakmicu i zabilježimo pobjedu. Sigurno je da nije lako izaći iz krize. Prvo se treba stabilizirati i onda ići prema dalje, da uhvatimo pozitivan niz do kraja i završimo sezonu dostojanstveno. Hrgović je zaradio ozljedu gležnja, Skoko i Petrašilo idu s nama na put, vidjet ćemo kako će se razvijati situacija."

Mjesto, vrijeme, sudac

Koprivnica, Ivan Kušek Apaš, 19:10

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec)

Nedostaju

Slaven Belupo: Šakota (kartoni)

Hajduk: N.Kalinić (kartoni), Livaja, Melnjak, Žaper, Šarlija, Hrgović, Ferro, L.Kalinić, Lučić (ozljede)

Prošli dvoboj

Hajduk je ove sezone u sva tri susreta slavio protiv Slaven Belupa. Na Poljudu je bilo 3:0 i 4:0, a u Koprivnici 1:0.

Prognoza

Bez obzira na sve, Hajduk je favorit, No to je tako na papiru, na terenu su sve opcije otvorene.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!