Tenis

Borna Ćorić nakon više od dva i pol sata borbe eliminirao Libanonca na startu turnira u Madridu

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.04.2024.
Borna Ćorić nakon više od dva i pol sata borbe eliminirao Libanonca na startu turnira u Madridu
Foto: EPA

Borna Ćorić preskočio je prvu prepreku na velikom turniru u Madridu. U prvom kolu svladao je kvalifikanta Benjamina Hassana u tri seta…

Teže od očekivanja Borna Ćorić prošao je u drugo kolo turnira u Madridu. Benjamin Hassan, 159. igrač svijeta koji ima dvojno njemačko i libanonsko državljanstvo, ali nastupa za reprezentaciju Libanona, stvorio je Borni dosta problema.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ipak, hrvatski tenisač uspio je okrenuti meč na svoju stranu, izgubio je prvi set, ali u trenucima kada se rezultat lomio, bio je bolji i zasluženo je slavio.

Prvi set odlučen je u tie-breaku nakon što niti jedan tenisač nije uspio doći do breaka. Hassan je tamo bio mirniji i sa 7:5 u 13. igri uzeo je prvi set.

U drugom setu break prilika nije bilo do same završnice kada je Hassan ipak pao pod pritiskom. Ćorić je u desetom gemu propustio dvije set lopte na servisu Hassana, ali u 12. gemu uspio je napraviti break i uzeti set sa 7:5.

U trećem setu bio je dovoljan jedan break i to kod 3:2. Ćorić je došao do break lopte, odmah ju je i realizirao i otišao na 4:2. Imao je Hassan jednu priliku za povratak, nije uspio i Borna je mirno priveo meč kraju.

Težak posao za Bornu, ali ipak prolaz u drugo kolo gdje će igrati protiv četvrtog nositelja Alexandera Zvereva.

Madrid, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Benjamin Hassan (Libanon, Q) 6:7(5), 7:5, 6:3

FOTO - EPA, SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!