Košarka

Knicksi pripremaju slavlje u Madison Square Gardenu, ali 76ersi žele vratiti seriju u Philadelphiju

Mario Borko • utorak, 30.04.2024.
Knicksi pripremaju slavlje u Madison Square Gardenu, ali 76ersi žele vratiti seriju u Philadelphiju
Foto: EPA

U noći s utorka na srijedu, od 1:00, na rasporedu je peta utakmica prve runde doigravanja između New York Knicksa i Philadelphije 76ersa. Knicksi vode u seriji s 3-1 i imaju prvu meč loptu u svojoj dvorani...

Samo dva od osam parova u prvoj rundi doigravanju su nakon prve četiri utakmice izjednačena. Na zapadu su već poznata tri polufinalista konferencije i kompletiran je jedan par, a u noći s utorka na srijedu mogli bismo saznati prve polufinaliste na istoku. New York Knicksi imaju priliku završiti posao protiv Philadelphije 76ersa. Druga momčad regularnog dijela Istočne konferencije vodi s 3-1 i na korak je od sljedeće runde.

Igraj na Knicks-76ers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

13 puta u povijesti NBA lige momčad je nadoknadila zaostatak od 3-1 i pobijedila u seriji. 76ersi nisu bez šansi, a najbolji dokaz tome je taj što su u sve tri utakmice koje su izgubili imali vodstvo u posljednjoj četvrtini. U drugoj utakmici su prokockali prednost od pet razlike 30 sekundi prije kraja, a jedinu pobjedu s dvoznamenkastim brojem poena ostvarili su upravo oni, završilo je 125:114.

Knicksi su regularni dio završili na drugom mjestu istoka s omjerom 50-32. Uzmemo li u obzir da jedan od glavnih igrača momčadi Julius Randle nije nastupio od siječnja, taj rezultat djeluje još impresivnije. Jalen Brunson preuzeo je najveći dio napadačkog tereta i vodi svoju momčad prema idućoj rundi. Brunson je podigao svoje brojke u odnosu na regularni dio, u posljednjoj utakmici zabio je 47 poena i upisao deset asistencija, a sve to unatoč tome što se muči s postotkom šuta za tri poena.

Josh Hart napravio je najveći iskorak u odnosu na regularni dio sezone i gotovo je udvostručio broj svojih poena. Osim toga što je sjajan u obrani, zabija gotovo 17 koševa uz 13 skokova po utakmici. U posljednjoj je napadački podbacio i ne bi to smio ponoviti. Iako su jedna od najvrjednijih franšiza, Knicksi u 21. stoljeću nemaju značajniji uspjeh. Ovo je prilika da prvi puta u ovom mileniju prođu prvu rundu play-offa drugu godinu za redom, a uspiju li Pacersi izbaciti ozlijeđene Buckse, Knicksi će biti favoriti za finale konferencije.

Bojan Bogdanović nije starter, ali zabio je dvije važne trice u prvoj utakmici. U prošloj je igrao samo minutu, a u ovoj ga neće biti zbog ozljede stopala.

Philadelphia je momčad koja ovisi o jednom igraču. Joel Embiid je taj koji praktički sam nosi ovu momčad. Kamerunac je cijelu karijeru podložan ozljedama, a one ga nisu zaobišle ni ove sezone. Omjer ekipe u regularnom dijelu s njima na parketu je 31-8, a bez njega 16-27. Vratio se u završnici i uspio s Philom izboriti doigravanje preko play-ina gdje su porazili Miami Heat.

Jedinu adekvatnu pomoć Embiid ima od Tyresea Maxeyja koji u doigravanju bilježi 29 poena i sedam asistencija. Tobias Harris potpuno je nestao u ovoj seriji. Unatoč većoj minutaži napadačke brojke su mu prepolovljene. Philadelphiji nedostaje adekvatna treća opcija, Embiid je nedovoljno zaliječen i još jedna sezona, koja je počela vrlo obećavajuće, mogla bi završiti ranije od očekivanog.

Mjesto, vrijeme

New York, Madison Square Garden, 1:00

Nedostaju

New York Knicks: Julius Randle, Bojan Bogdanović (neće igrati), Mitchell Robinson (upitan)

Philadelphia 76ers: Robert Covington (neće igrati)

Zadnji susret

U četvrtoj utakmici serije, Knicksi su ostvarili break. Završilo je 92:97 za momčad iz New Yorka, a Brunson je zabio 47 poena i podijelio deset asistencija.

Prognoza

Knicksi su favoriti i trebali bi završiti posao. Ovisno o zdravstvenoj situaciji 76ersi bi mogli podići formu i zakomplicirati seriju, ali Embiid i Maxey će za to trebati pomoć suigrača.

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!