Košarka

Zubac ponovno među najboljima kod Clippersa, Dallas ipak uvjerljivo slavio

Branimir Korać • četvrtak, 02.05.2024.
Zubac ponovno među najboljima kod Clippersa, Dallas ipak uvjerljivo slavio
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi visokim porazom došli su na rub ispadanja. Dallas je poveo s 3-2 u seriji, a Miami je noćas ispao još jednim visokim porazom od Bostona...

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 93:123 (2-3)

Još jedna dobra predstava Ivice Zupca, ali nije bilo dovoljno Clippersima. Dallas je u Los Angelesu slavio sa 123:93 i poveo s 3-2 u seriji.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo je ujedno i najuvjerljivija pobjeda u ovoj seriji, Clippersi nisu bili raspoloženi, a osim toga Kawhi Leonard nije bio u konkurenciji za nastup u ovom susretu.

Zubac je u prvom poluvremenu koliko-toliko držao Los Angeles iznad vode, ali u nastavku susreta domaćini su u potpunosti potonuli i upisali vrlo uvjerljiv poraz.

Luka Dončić je briljirao, odigrao je sjajnu utakmicu i imao je uz sebe igrače koji su mu pomogli dok je LA s druge strane imao previše onih koji su podbacili.

Najefikasniji kod Clippersa bili su Zubac s 15 poena (7/8 za dva, 1/1 slobodna) i šest skokova te Paul George s 15 poena (4/13 iz igre) i 11 skokova.

Kod Dallasa Dončić je ubacio 35 poena uz deset asistencija i sedam skokova, a Maxi Kleber dodao je 15 poena uz tricu 5/7.

Boston Celtics - Miami Heat 118:84 (4-1)

Boston je upisao još jednu uvjerljivu pobjedu protiv Miamija i zaključio je seriju. Miami je imao svoj trenutak slave u drugoj utakmici kada je iznenadio Celticse, ali ostatak serije je u potpunosti pripao Bostonu.

U petoj utakmici sve je bilo jasno nakon prve dionice, već tu je Boston bio na 20 poena viška i bilo je jasno u kojem smjeru ide ova utakmica.

Heat je u nastavku susreta potpuno potonuo i oprostio se od sezone. Boston je bio prejak i potvrdio je zašto je bio najbolja momčad regularnog dijela sezone.

Zasigurno bi bilo ravnopravnije da je Miami imao na raspolaganju Jimmyja Butlera i Terryja Roziera, ali Celticsi bi i dalje bili favoriti.

Ovdje su ih predvodili s po 25 poena Derrick White (pet skokova) i Jaylen Brown (šest skokova). Kod poraženih Bam Adebayo ubacio je 23 poena uz šest asistencija.

FOTO: EPA/ERIC THAYER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!