Košarka

Knicksi u završnici slomili Pacerse i poveli u polufinalu Istoka

Petar Jenjić • utorak, 07.05.2024.
Knicksi u završnici slomili Pacerse i poveli u polufinalu Istoka
Foto: EPA

New York Knicksi poveli su s 1-0 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije. Na svom terenu slavili su protiv Indiana Pacersa sa 121:117...

Krenula je polufinalna serija Istočne konferencije u kojoj su do prve pobjede stigli New York Knicksi koji su u svom Madison Square Gardenu svladali Indiana Pacerse sa 121:117 i poveli 1-0.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Samo tri poena zabili su igrači s klupe Knicksa, naspram čak 46 Pacersa, ali to im u konačnici nije bitno jer je prva petorka odigrala u skladu s očekivanjima. Nju je ponovno predvodio izvrsni Jalen Brunson.

Brunson je utakmicu zaključio s 43 poena, šest skokova i šest asistencija i postao tek četvrti igrač u povijesti NBA lige s četiri uzastopne utakmice u doigravanju s 40 ili više ubačenih koševa.

Čak 21 koš ubacio je u četvrtoj dionici kada je njegova momčad nadoknadila devet poena minusa. Donte DiVinzecenzo zabio je tricu za vodstvo New Yorka 118:115, 40 sekundi prije kraja, a svoju prednost uspjeli su sačuvati do isteka vremena.

Osim Brunsona, najbolji je kod Knicksa bio DiVincenzo s 25 ubačenih koševa, dok je Josh Hart pridodao 24 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Prvo ime Pacersa bio je Myles Turner s 23 koša, Pascal Siakam dodao je 19 poena, šest skokova i pet asistencija, a T.J. McConnell 18 koševa.

NBA doigravanje:
New York Knicks - Indiana Pacers 121:117 (1-0)

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!