Zimski sportovi

Rangersi i Avsi do pobjede u produžetku, New York već na 2-0

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 08.05.2024.
Rangersi i Avsi do pobjede u produžetku, New York već na 2-0

U noći s utorka na srijedu odigrane su dvije fantastične utakmice u doigravanju američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL, u obje je postignuto po sedam golova, a pobjednik odlučen nakon produžetaka, New York Rangersi su u svom Madison Square Gardenu svladali Carolina Hurricanese sa 4:3, dok su Colorado Avalanchei kao gosti istim rezultatom nadigrali Dallas Starse.

Domaće Rangerse je u New Yorku u vodstvo doveo prvi "pick" drafta 2020. Alexis Lafreniere (10:53) odlično se snašavši pred gostujućim golom, ali do kraja prve trećine gosti su uspjeli preokrenuti preko Jakea Guentzela (15:07) i Dmitrija Orlova (19:54) koji su uspijevali preusmjeriti udarce svojih suigrača neposredno pred vratarom Igorom Šestjorkinom koji nije mogao reagirati.

Igraj na utakmice NHL doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U drugoj trećini je Lafreniere (27:32) svojim drugim golom nakon lijepog dodavanja Foxa poravnao na 2:2 da bi Guentzel (38:18) također svojim drugim golom vratio prednost na stranu Caroline. No, do kraja utakmice po goste je kobna bila nedisciplina jer su Rangersi postigli i gol za 3:3, a onda i pobjednički za 4:3 s igračem više na ledu. Na 3:3 izjednačio je specijalist za igru s brojčanom nadmoći Chris Kreider (46:07), da bi veliko slavlje domaćim navijačima osigurao Vincent Trocheck (87:24) nakon sedam i pol minuta igre u drugom produžetku.

Osvajači President's trofeja za momčad s najboljim učinkom u ligaškom dijelu sezone Rangersi sada vode sa 2-0 u pobjedama u seriji koja se igra na četiri uspjeha, ali sljedeće dvije utakmice igrat će se u Raleighu u četvrtak i subotu.

U Dallasu su domaći Starsi poveli 3:0 nakon prvih 20 minuta, ali prvaci iz 2022. godine Avalanche se nisu predavali već su velikim preokretom stigli do pobjede u prvoj utakmici. Ryan Suter (7:26) i Wyatt Johnston (10:55) postigli su prva dva gola na utakmici da bi kapetan Jamie Benn (16:56) povisio na 3:0 pospremivši jedan odbijanac u mrežu u situaciji s dva igrača više na ledu.

No, u drugih 20 minuta uslijedilo je "buđenje" sastava iz Colorada koji je smanjio na 3:2 preko Valerija Ničuškina (25:31) i Calea Makara (29:08), a oba su gola postignuta s brojčanom prednosti. Kod prvog pogotka asistent Ničuškinu je bio Makar, a kod drugog Makaru Ničuškin. Na 3:3 je u prvoj minuti trećeg dijela poravnao kapetan gostiju Nathan MacKinnon (40:39), a opet je svoje "prste" kod gola imao sjajni branič Makar koji je upisao još jednu asistenciju. Pobjednički pogodak postigao je Miles Wood (71:03) iz munjevitog protunapada kada je sam s pakom na palici prešao gotovo čitav teren i zatim svladao Jakea Oettingera. Prethodno je svoju momčad poraza s dvije fenomenalne obrane spasio gostujući vratar Aleksandar Georgijev.

Colorado vodi sa 1-0 u pobjedama, a druga utakmica igrat će se opet u Dallasu u noći s četvrtka na petak.

ISTOK:
NY Rangers - Carolina 4:3 (produžetak)
(NY Rangers vode sa 2-0 u pobjedama)

ZAPAD:
Dallas - Colorado 3:4 (produžetak)
(Colorado vodi sa 1-0 u pobjedama)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!