Nogomet

Luka Modrić ide po novo finale Lige prvaka, uzvrat s Bayernom potpuno otvoren

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.05.2024.
Luka Modrić ide po novo finale Lige prvaka, uzvrat s Bayernom potpuno otvoren
Foto: EPA

Dortmundska Borussia prva je izborila nastup u finalu Lige prvaka, a tamo će joj se pridružiti madridski Real ili Bayern. Danas je na rasporedu njihov uzvrat, a prvi dvoboj prošlog tjedna okončan je 2:2…

Veliki dvoboj na Santiago Bernabeuu večeras će odlučiti o tome tko će se s Borussijom boriti na Wembleyju za titulu europskog prvaka. Real Madrid remizirao je s Bayernom u prvom susretu u Münchenu 2:2, domaćin je u tom susretu bio opasniji, imao vodstvo, ali nije ga zadržao.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ako netko zna kako se igra Liga prvaka, a da se dođe do rezultata, onda je to Real. Čak 14 puta bio je prvak Europe i nitko mu tu nije niti blizu. Drugi na vječitoj listi je Milan koji je osvojio sedam titula prvaka Europe.

Luka Modrić ima "prste" u čak pet Realovih titula i kada god je Real s njim ušao u finale, osvojio je trofej. Pokušat će Modrić doći do šestog finala Lige prvaka i šeste titule, neće biti jednostavno, na drugoj strani je vrlo snažna momčad.

Iako ne treba poseban motiv u završnici Lige prvaka, no analitičari su uvjereni kako će Bayern za nijansu motivirani jer za razliku od Reala ovdje spašava sezonu. Ostao je bez trofeja u kupu i prvenstvu te mu je Liga prvaka jedina šansa da ove sezone osvoji trofej. Osim toga tu je i faktor Harryja Kanea, sjajnog engleskog napadača koji traži svoj prvi veliki trofej u karijeri.

Upravo Kane bit će najveća prijetnja Realu iako nije jedini na kojeg u Madridu moraju obratiti veliku pozornost. Tu su još i Sane, Musiala, Müller, Gnabry

Bayern je opasan, ali Real je još opasniji. Na svom travnjaku s nizom igrača koji imaju iskustva u ovakvim utakmicama, apsolutno može do pobjede i tako iskoristiti remi iz prvog susreta. Bayern ove sezone ima puno problema, jako oscilira, ali danas će morati biti na svom vrhuncu jer će u protivnom biti kažnjen.

Što su rekli

Carlo Ancelotti, trener Real Madrida: ""Momčad koja je 2014. ovo započela nastavlja. Ne svi jer vrijeme svakome prolazi, ali jedan dio nastavlja. To je linija s Modrićem, Nachom i Carvajalom, te Kroosom i Lucasom Vazquezom. Odgovarala bi nam intenzivna utakmica, s jakim ritmom u napadu i obrani. Uglavnom, želimo kontrolirati utakmicu punu intenziteta."

Thomas Tuchel, trener Bayerna: "Mogla bi to biti utakmica u kojoj će se igrati u valovima, obje momčadi prolazit će kroz razdoblja u kojima će patiti. I mi i oni smo jaki s loptom u nogama i vrlo brzi u tranziciji. Bit će to vrlo kompleksna utakmica i u našim dobrim fazama, morat ćemo biti vrlo ubojiti i imati dozu sreće."

Mjesto, vrijeme, sudac

Madrid, Santiago Bernabeu, 21:00

Sudac: Szymon Marciniak (Poljska)

Nedostaju

Real Madrid: Alaba (ozljeda)

Bayern: Boey, Buchmann, Coman, Guerreiro, Marušić, Sarr (ozljede)

Prošli dvoboj

Prvi susret u Münchenu okončan je 2:2. Poveo je Real golom Viniciusa da bi okrenuli rezultat Sane i kane. Madriđani su ipak remizirali i to pogotkom Viniciusa iz kaznenog udarca.

Prognoza

Real prolazi u finale. Forma, kvaliteta, iskustvo i raspoloženje, sve je na njegovoj strani.

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale - uzvrati

PSG0:1Borussia D.
Real Madrid2:1Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!