Košarka

Ozljedama pogođeni Knicksi na krilima sjajnog Brunsona žele nastaviti s pobjedama

Mario Borko • srijeda, 08.05.2024.
Ozljedama pogođeni Knicksi na krilima sjajnog Brunsona žele nastaviti s pobjedama
Foto: EPA

U noći sa srijede na četvrtak na rasporedu je druga utakmica polufinala Istočne konferencije između New York Knicksa i Indiana Pacersa. Knicksi vode u seriji i žele u svojoj dvorani povećati prednost prije nego što serija preseli u Indianu...

Rivalstvo New York Knicksa i Indiana Pacersa seže još iz devedesetih godina kada su se u play-offu sastajali pet puta. Knicksi su tada u tri navrata bili uspješniji, a u 21. stoljeću Pacersi su do sad u obje serije bili ti koji su prolazili dalje. Knicksi su dobro otvorili ovu seriju i poveli s 1-0, a u noći sa srijede na četvrtak, u 2:00, u svom Madison Square Gardenu žele doći do druge pobjede prije nego što serija preseli u Indianu.

Igraj utakmicu New York Knicks – Indiana Pacers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva utakmica polufinala Istočne konferencije završila je 121:117 za Knickse. Susret je bio vrlo izjednačen, vodstvo se neprestano izmjenjivalo, a ključnim se u završnici ponovo pokazao Jalen Brunson. Najbolji igrač New Yorka postigao je 43 poena uz šest asistencija i šest skokova, a samo u zadnjoj četvrtini postigao je 21 koš i tako razveselio domaće navijače i donio svojoj momčadi vodstvo u seriji.

Knicksi su sjajnom završnicom regularnog dijela stigli do drugog mjesta na istoku i prednosti domaćeg terena do eventualnog finala konferencije. U prvoj rundi su s 4-2 izbacili Philadelphiju 76-erse, ali svaka utakmica je bila neizvjesna do samog kraja. Najveća prednost kojom je New York pobijedio iznosila je sedam poena, a Brunsonova igra u clutchu i mentalna snaga ekipe u tim trenucima ponovno je došla do izražaja u prvoj utakmici protiv Indiane.

Ta mirnoća u završnici djeluje još impresivnije uzmemo li u obzir da Tom Thibodeau u rotaciji koristi samo sedam igrača. Fizička sprema momčadi očito je na zavidnoj razini, ali stigle su nove loše vijesti. Mitchell Robinson otpao je do kraja doigravanja i tako se priključio Bojanu Bogdanoviću i Juliusu Randleu.

Jedan od najzaslužnijih za ove rezultate unatoč značajnim izostancima je Josh Hart. On je s prosjeka od devet poena, osam skokova i četiri asistencije u regularnom dijelu skočio na 18 poena, 12 skokova i pet asistencija u doigravanju. Bez obzira na to što na terenu provodi preko 46 minuta, efikasnost mu je porasla, a uz to je izuzetno važan faktor u obrani.

Indiana je regularni dio sezone završila na šestom mjestu. Omjer 47-35 nije pretjerano impresivan, ali ozljedama osakaćeni Milwaukee Bucksi nisu bili preveliki zalogaj u prvoj rundi. Bila je to prva pobjeda franšize u seriji doigravanja nakon deset godina, a u glavnog igrača se prometnuo Pascal Siakam s 22 poena, osam skokova i četiri asistencije po utakmici. Kamerunac je dokazana kvaliteta u play-offu i osvajač naslova s Toronto Raptorsima.

Za razliku od njega Tyreseu Halliburtonu ovo je prva serija doigravanja u karijeri i ostao je jako puno dužan. Njegove brojke su u velikom padu u odnosu na regularni dio sezone. Taj pad započeo je već nakon All-Star vikenda i sada se samo nastavio. U prvoj utakmici protiv Knicksa ostao je na samo šest poena, osam asistencija i dva skoka. Njegova nemogućnost da zabija lake koševe i nedostatak igre jedan na jedan mogli bi se pokazati kao detalji koji će odlučiti cijelu seriju.

Zanimljivo je da su obje ekipe na ispod 75 posto uspješnosti s linije slobodnih bacanja. Knicksi u doigravanju nisu dobili nijednu tehničku pogrešku ili napravili flagrant foul, dok su Pacersi do sad zaradili čak sedam tehničkih.

Mjesto, vrijeme

New York, Madison Square Garden, 2:00

Nedostaju

New York Knicks: Bojan Bogdanović, Julius Randle, Mitchell Robinson

Indiana Pacers: Bennedict Mathurin

Zadnji susret

U prvoj utakmici Knicksi su slavili sa 121:117. U regularnom dijelu sezone ove dvije momčadi sastale su se tri puta, Pacersi su upisali dvije pobjede, a New York jednu.

Prognoza

Knicksi su u ovoj utakmici blagi favoriti. Pitanje koliko dugo mogu držati ovakav ritam s tolikim brojem ozlijeđenih igrača i smanjenom rotacijom, ali Pacersima će za break u Madison Square Gardenu trebati raspoloženi Halliburton.

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!