Nogomet

Osijek se dva puta vratio iz zaostatka pa slavio nakon penala

Petar Jenjić • srijeda, 08.05.2024.
Osijek se dva puta vratio iz zaostatka pa slavio nakon penala

Dramatično je bilo u finalu juniorskog kupa gdje je do pobjede stigao Osijek koji je nakon boljeg izvođenja penala svladao Slaven Belupo...

Juniori Osijeka po četvrti put osvojili su kup u ovoj konkurenciji, a Slaven Belupo nije uspio doći do svog prvog. Koprivničani su dva puta vodili, no Osijek se dva puta vratio i izborio penale gdje je bio mirniji.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odmah na startu utakmice pojavio se velik problem za domaće jer je igru zbog ozljede morao napustiti vratar Jan Hlapčić. U prvom poluvremenu vidjeli smo jedan pogodak, a lopta je završila u mreži Osijeka.

Igrala se 21. minuta susreta kada je Leon Kaurin ubacio, a Frano Vlašić lijepo glavom poentirao za vodstvo mladih Koprivničana.

Imali su Osječani svoje šanse, a u 52. minuti stigli su do zasluženog poravnanja. Bio je to zaista krasan udarac Nike Farkaša s 18 metara koji se od grede odbio u mrežu.

Osijek je nakon toga pogodio i okvir gola, ali do drugog gola prvi je stigao Slaven Belupo. U 61. minuti pogodio je Jakov Krstanović koji je prošao po lijevoj strani i krasno pogodio iskosa u suprotni kut.

Na isteku 82. minute Antun Damjanović je pogodio u bliži kut i poravnao rezultat na 2:2. S obzirom na to da nismo saznali protivnika nakon 90 minuta, pristupilo se izvođenju penala.

U trećoj seriji za Slaven Belupo pucao je preko gola Adriano Jagušić, a nakon toga je Filip Marić obranio Zvonimiru Kataliniću pa je Osijek došao do pobjede.

Finale kupa, juniori:
Osijek - Slaven Belupo 2:2 (4:2 penali)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!