Nogomet

Zrinjski slavio protiv Borca u prvoj utakmici finala kupa BiH

Petar Jenjić • srijeda, 08.05.2024.
Zrinjski slavio protiv Borca u prvoj utakmici finala kupa BiH
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

U prvom susretu finala kupa Bosne i Hercegovine, Zrinjski je u Mostaru upisao pobjedu protiv Borca i na uzvrat u Banja Luku ide s prednošću...

Odigrana je prva utakmica finala kupa Bosne i Hercegovine između trenutno dvije najbolje momčadi lige. Zrinjski je u Mostaru svladao Borac Banja Luku i s minimalnih 1:0 odlazi na uzvratni dvoboj.

Igraj na Europsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zrinjski je poveo u 30. minuti susreta kada je Matija Malenkušić odlično vanjskom proigrao Marija Ćužea, a 25-godišnji nogometaš udarcem isprve unutar kaznenog prostora matirao protivničkog vratara.

Momčad iz Mostara odigrala je puno bolje prvo poluvrijeme, a od Borca nismo vidjeli praktički ništa prema naprijed. Domaćin je na odmor otišao sa zasluženom prednošću.

Odličnu šansu imao je Ćuže u 50. minuti, ali njegov udarac sa sedam metara obranio je Milošević. U većini ostatka utakmice nismo vidjeli previše šansi pa se rezultat nije promijenio.

Podsjetimo, Zrinjski je branitelj naslova, a do sada je dva puta osvajao ovo natjecanje. S druge strane, Borac je BiH kup osvojio jednom.

Banja Luka će biti domaćin uzvratne utakmice koja je na rasporedu 22. svibnja.

Kup BiH, finale, prva utakmica:
Zrinjski - Borac Banja Luka 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!