Nogomet

Olympiakos napravio veliki posao u Birminghamu, Aston Villi treba čudo

Branimir Korać • četvrtak, 09.05.2024.
Olympiakos napravio veliki posao u Birminghamu, Aston Villi treba čudo
Foto: EPA

Olympiakos i Aston Villa bore se za mjesto u finalu Konferencijske lige. Tamo je već Fiorentina, a pridružit će joj se Grci ili Englezi…

Iako je Aston Villa uoči ovog polufinala bila u statusu favorita, nastupom u prvoj utakmici u velikoj mjeri je kompromitirala taj status i sada joj treba malo čudo za prolaz u finalu. U Birminghamu je završilo 4:2 za Grke koji će pred svojim navijačima tražiti potvrdu prolaza.

Igraj na Olympiakos - Aston Villa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Posao za Aston Villu bit će još teži s obzirom da je čeka paklena atmosfera u Pireju. Ovo je osim toga velika prilika za Olympiakos koji se nada europskom trofeju, posebno jer će finale biti odigrano u Ateni na stadionu AEK-a čime će biti praktički domaćini finala.

U prvom susretu Aston Villa je izgledala dosta loše, posebno u obrtani gdje je Olympiakos lakše od očekivanja dolazio do pogodaka. Već u prvih pola sata marokanski reprezentativac Ayoub El Kaabi s dva pogotka odveo je Olympiakos do dva pogotka prednosti, ali Aston Villa se u završnici prvog dijela i na početku drugog vratila golovima Ollieja Watkinsa i Mousse Diabyja. Ipak Olympiakos je vrlo brzo odgovorio, El Kaabi je kompletirao hat-trick, a Santiago Hezze postavio je konačnih 4:2.

Olympiakosu nije prvi put ove sezone da je odigrao ovakvu utakmicu u gostima. Sjećamo se kako je eliminirao Maccabi iz Tel Aviva, u Grčkoj je poražen u prvom susretu s 4:1, svi su ga prežalili, ali on je onda uzvratio istom mjerom u uzvratu, izborio produžetke i tamo dodao još dva pogotka te prošao dalje.

Aston Villa je imala fantastično razdoblje sezone, igrala je odličan nogomet i nizala pobjede, ali došlo je do malog pada. I nakon tog poraza od Olympiakosa u Birminghamu, stigao je i poraz u engleskom prvenstvu, gostovala je za vikend kod Brightona i izgubila s 1:0. U tom susretu Aston Villa je izgledala dosta loše i bezopasno te je zasluženo poražena.

Nakon dva loša nastupa u nizu, Aston Villa danas treba potpuno drugačiju utakmicu ako želi izboriti nastup u finalu Konferencijske lige. I sve to na vrlo neugodnom gostovanju.

Što su rekli

Jose Luis Mendilibar, trener Olympiakosa: "Trener sam već 30 godina i znam kako se nositi s različitim situacijama. Želim se zahvaliti i Sevilli što mi je uručila otkaz, da to nije napravila, ne bih sada bio ovdje. Međutim ničeg od svega ovoga ne bi bilo da to igrači na travnjaku nisu zaslužili."

Unai Emery, trener Aston Ville: "Svako iskustvo možete za nešto iskoristiti, bilo ono dobro ili loše. U prvoj utakmici smo glatko poraženi i neće biti lako igrati, ali moramo napraviti sve da se dobro postavimo i dođemo do preokreta. Plan koji smo imali nije funkcionirao i u Ateni ćemo morati biti puno bolji."

Mjesto, vrijeme, sudac

Pirej, Georgios Karaiskakis, 21:00

Sudac: Felix Zwayer (Njemačka)

Nedostaju

Olympiakos: Giulian Biancone, Bandiougou Fadiga, Doron Leidner (ozljede)

Aston Villa: Emiliano Buendia, Boubacar Kamara, Tyrone Mings, Jacob Ramsey, Moprgan Rogers (ozljede)

Prošli dvoboj

Prvi susret iznenađujuće je završio gostujućom pobjedom Olympiakosa 4:2. Zaslužena pobjeda Grka protiv vrlo blijede Aston Ville.

Prognoza

Aston Villa je kvalitetnija, ali Olympiakos ima osjetnu prednost nakon prvog susreta i bliži je prolazu i to puno.

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Konferencijska liga, nokaut faza

polufinale - uzvrati

Club Brugge1:1Fiorentina
Olympiakos2:0Aston Villa

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!