Tenis

Veliki broj hrvatskih tenisačica nastupit će na Zagreb Ladies Openu

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 09.05.2024.
Veliki broj hrvatskih tenisačica nastupit će na Zagreb Ladies Openu
Foto: Mario Ćužić/HTS

Sredinom svibnja u Zagrebu će biti održan Zagreb Ladies Open, jaki ITF turnir na kojem će nastupiti i niz Hrvatica...

Najmanje jedanaest hrvatskih tenisačica nastupit će što u glavnom, što u kvalifikacijskom turniru Zagreb Ladies Opena, natjecanja iz kalendara ITF World Tennis Toura koji će se bodovati za WTA listu, a idućeg će tjedna u teniskom centru Maksimir doživjeti svoje već 18. izdanje. No samo će jedna od njih, Jana Fett, izravno ući u glavni turnir, temeljem plasmana na rang listi, a ostale će priliku imati zahvaljujući pozivnici ili će se trebati izboriti u kvalifikacijama.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"I ove godine naglasak stavljamo na naše mlade natjecateljice. Jedna od glavnih zvijezda nam je Jana Fett, koja je u velikom naletu i izvrsnoj formi. Turnir se održava od 12. do 18. svibnja, a sve pozivamo da dođu i podrže naše igračice, te pogledaju vrhunski tenis", rekao je u uvodu konferencije za novinare direktor turnira Emir Aliti, naglasivši da je ulaz za gledatelje tijekom cijelog tjedna besplatan.

Turnir je dio serije Croatian Tennis Pro Tournaments, koja je već postala tradicionalna. "Ovo je već četvrta sezona da organiziramo seriju, a ovo je deveti od 15 ovogodišnjih. Uz onaj u Splitu održan u travnju, ovo je najjači ženski turnir u seriji. Na tom je turniru naslov osvojila baš Jana Fett, koja je tada proglašena za ITF-ovu igračicu mjeseca travnja na turnirima tog ranga", rekao je izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski, dodavši da je ovo prvi put da se u Zagrebu igra turnir W75.

"Velika je čast da u Zagrebu već 18. put možemo ugostiti ovo događanje. Jako je važno da se promovira sport u Zagrebu, ali i Zagreb u svijetu sporta, te naročito ostvarenje sportašica. Grad će uvijek podupirati ovakve aktivnosti, važno je da se mladi što više uključe u sport", rekla je Kristina Singer, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade.

Jana Fett je ove sezone osvojila već dva naslova na turnirima razine Zagreb Ladies Opena i sasvim je blizu povratku među stotinu vodećih igračica svijeta.

"Ovo mi je jedan od najdražih turnira u godini, ali mislim da je i odlična prilika za ostale djevojke da se pokažu. Drago mi je da imamo sve više turnira, te zahvaljujem Emiru Alitiju i HTS-u što ga održavaju."

Osim Jane Fett, u glavnom turniru će igrati Petra Marčinko, povratnica nakon ozljede, te Antonia Ružić, Lea Bošković i Tara Wurth. Za kvalifikacije su pozivnice dobile Iva Primorac, Dora Mišković, Luna Ivković, Ria Derniković i Chiara Jerolimov, a tu je i Tena Lukas, koja izravno ulazi u kvalifikacije.

Uvod u turnir bit će u nedjelju na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) u Zagrebu, gdje će se od 10 do 16 sati održati Dječji dan, namijenjen najmlađima, uz sudjelovanje tenisačica koje tog dana neće igrati u kvalifikacijama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!