Nogomet

Izbornik Brazila objavio popis za Copa Americu, nekoliko velikih zvijezda ostalo bez poziva

Mario Borko • petak, 10.05.2024.
Izbornik Brazila objavio popis za Copa Americu, nekoliko velikih zvijezda ostalo bez poziva
Foto: EPA

Brazil krajem lipnja nastupa na Copa Americi, a novi izbornik Dorival Júnior objavio je popis igrača koje vodi u Sjedinjene Američke Države. Na njemu nije bilo mjesta za Casemira, Richarlisona i Gabriela Jesusa, ali su zato priliku dobili neki mlađi...

Ove godine paralelno s Europskim prvenstvom u Njemačkoj održavat će se i Copa America. 48. izdanje održat će se u Sjedinjenim Američkim Državama, a osim deset reprezentacija iz Južne, sudjelovat će i šest reprezentacija iz Sjeverne Amerike. Dorival Júnior, izbornik jednog od najvećih favorita Brazila, objavio je popis igrača s kojeg su izostavljena neka velika imena.

Igraj na utakmice Copa Americe na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dorival Júnior reprezentaciju Brazila preuzeo je u siječnju ove godine. Nakon posrtaja na Svjetskom prvenstvu Brazilski nogometni savez čekao je s imenovanjem novog izbornika u nadi da će Carlo Ancelotti prihvatit tu poziciju pa su tako Ramon Menezes i Fernando Diniz privremeno vodili devet utakmica.

Najveće ime kojeg nema na popisu je naravno Neymar, ali on je ozlijeđen za razliku od Casemira. Peterostruki osvajač Lige prvaka igra sezonu za zaborav u Manchester Uniteda, propustio je okupljanje u ožujku, ali njegovo nepozivanje svejedno predstavlja iznenađenje. 32-godišnji veznjak do sad je za Seleçao skupio 75 nastupa i postigao sedam golova.

Richarlison i Gabriel Jesus bili su udarni napadački dvojac na prošlom Svjetskom prvenstvu, a sad su obojica izostavljena s popisa. Jesus se cijelu sezonu muči s ozljedama, u Premier ligi zabio je samo četiri gola i ostat će na 64. nastupa u žutom dresu. Napadač Tottenhama u Katru je bio prva opcija u vrhu napada, zabio je tri gola, ali dolaskom novog izbornika pao je u drugi plan. U ožujku je u prijateljske utakmice gledao s klupe, a sad je ostao bez poziva.

Na popisu je mjesto našla mlada nadolazeća zvijezda Endrick koji je impresionirao u ožujku protiv Engleske i Španjolske. Evanilson bilježi sjajne brojke u Portu i zato je zaradio svoj premijerni poziv. Vezni red čini petorka iz Premier lige: Andreas Pereira, Bruno Guimaraes, Douglas Luiz, Joao Gomes Paquetá, a zanimljivo nijedan od njih ne igra u klubovima “velike šestorke“.

Gironin dvojac Yan Couto i Savinho također će biti dio reprezentacije u SAD-u. Kapetan je Juventusov Danilo, a najveće zvijezde Realovci: Vinicius Junior i Rodrygo. Prosječna starost momčadi je manja od 26 godina, a devetorica igrača igra u brazilskoj Série A.

Brazil je smješten u skupini D, s Kolumbijom, Paragvajem i Kostarikom, a dvije najbolje momčadi izborit će nastup u četvrtfinalu. Seleçao prvu utakmicu igra 24. lipnja protiv Kostarike u Houstonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!