Nogomet

Sopić: 'Nećemo se u Maksimir doći samo braniti'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 13.05.2024.
Sopić: 'Nećemo se u Maksimir doći samo braniti'
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Pred nama je finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Prva od dvije utakmice između Dinama i Rijeke igra se na Maksimiru, a dvoboj je u emisiji Radio Rijeke najavio trener Željko Sopić, ali i osvrnuo se na prethodni period i poraz od Varaždina...

Trener Rijeke Željko Sopić gostovao je na Radio Rijeci u emisiji "Pod stijenama Kantride". Nakon poraza od Varaždina nema previše vremena za odmor jer slijedi finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Dinama:

Igraj na Dinamo - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prva noć nešto manje prospavana, druga nešto više. Ponovno sam je pogledao, poklonili smo dva gola, ali tako je, kako je. Ne treba bježati iz te kože ni umanjivati pobjedu Varaždina koji je zasluženo pobijedio."

Devet novih igrača krenulo je u početnoj postavi u Varaždinu.

"Razlika je kad neki igrač uđe na postojeću momčad kao zamjena ili je tu da popuni to mjesto. Drugačije je kad jednostavno puno igrača igra zajedno. Odlučili smo se na to, da igračima koji su igrali manje damo priliku, a one izraubane poput Smolčića, htjeli odmoriti. Bliži se i Europsko prvenstvo, znamo kakva je situacija s Pjacom plus kartonirani igrači."

"Bio sam igrač i nije jednostavno onima koji dugo ne igraju. S druge strane, to su sve igrači Rijeke, oni su tu pod ugovorom i dobili su svoju priliku. Što će biti sutra ako šest ili sedam prvotimaca ode? Moramo imati određenu sliku. To nije alibi niti umanjena pobjeda Varaždina. Tko može nositi grb Rijeke, a tko ne može. Ne možemo o tome odlučivati na papiru. Ljudima treba dati šansu zadnja dva, tri kola da pokažu na koga sto posto možemo računati, na koga ne. ", nastavio je Sopić.

Rijeku sada čeka finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Dinama.

"Fokus je na finalu, da izađemo sa svježim, odgovornim i zdravim igračima i da se suprotstavimo Dinamu na dostojan način i pokušamo ga osvojiti. Ne trebate biti trener da znate što se događa u kup formatu, posebno u ovakvom izdanju. Nećemo se doći samo braniti, pravilo je da gol u gostima vrijedi duplo i zato će biti jako važno ga zabiti. Moramo svim silama pokušati u Maksimiru zabiti gol i ostaviti si šanse da na Rujevicu donesemo priželjkivani rezultat."

Ubitačan ritam za kraj prvenstva, kao i na početku sezone kad se igraju europske utakmice.

"Nije problem igrati svaka tri dana, samo je pitanje dokle. Recimo naš Smolčić bi mogao to bez problema, ali pitanje je dokle. Sve to ima vijek trajanja. Moja odluka je bila da reprezentativci Pjaca i Pašalić ne igraju i dati Mariću i Obregonu šansu da igraju zajedno. Lako je biti general poslije bitke. Mislim da smo olako neke stvari poklonili pa nas je Varaždin spustio jako nisko u blok i to smo jako teško probijali. Kad se lomila utakmica mi smo praktički sami sebi zabili gol."

Zdravstveno stanje je više manje u redu, Emir Dilaver ima manjih problema, no ostali su na raspolaganju. Na gol će stati Martin Zlomislić, a Rijeka traži sedmi trofej u ovom natjecanju:

"Mi se nećemo doći samo braniti. Gol u gostima dajem vam veliku mogućnost kao gostu, odnosno problem kod kuće. Puno velikih ekipa bilo je zadovoljno rezultatom 0:0 kod kuće na bilo kojoj razini jer su znali da im gol u gostima daje veliku šansu u uzvratu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Čuvaj se francuske glave

    Piše: Branimir Korać

    Čuvaj se francuske glave

    Uz sve one lijepe trenutke koji su obilježili dosadašnja europska prvenstva, bilo je i onih ružnih. Prisjetit ćemo se dva vrlo eksponirana...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!