Tenis

Primorac i Ružić upisale pobjede, poraz Marčinko

Petar Jenjić • utorak, 14.05.2024.
Primorac i Ružić upisale pobjede, poraz Marčinko
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Još tri hrvatske tenisačice nastupile su na startu W75 turnira u Zagrebu. Iva Primorac i Antonia Ružić upisale su pobjede, a Petra Maričinko poraz...

Na startu turnira u Zagrebu poraz je upisala Petra Marčinko, trenutno 218. tenisačica svijeta. Za protivnicu je imala švicarsku tenisačicu, 166. na WTA ljestvici, Simonu Waltert, koja je slavila u dva seta.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Waltert je slavila sa 6:2, 6:4 nako jednog sata i 20 minuta igre. Bio im je ovo drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Švicarke koja će u sljedećem kolu igrati protiv sunarodnjakinje Jil Teichmann.

Pozivnicu organizatora dobila je i Iva Primorac koja je, kao 501. tenisačica svijeta, uspješno odradila prvo kolo protiv 336. na WTA ljestvici, Dalile Spiteri iz Italije.

Primorac je do pobjede stigla sa 6:2, 6:4 nakon jednog sata i 36 minuta igre, a u sljedećem kolu čeka je prva nositeljica, Brazilka, Laura Pigossi koja u ovom trenutku zauzima 125. mjesto svjetske ljestvice.

Još jedna hrvatska tenisačica igrala je protiv Švicarke, a radilo se o Antoniji Ružić kojoj je trebalo najviše vremena za pobjedu. 215. igračica svijeta za drugo kolo borila se sa Celine Naef, 153. tenisačicom svijeta.

Ružić je uspješno došla do pobjede sa 6:4, 4:6, 7:5 nakon dva sata i 24 minute provedene na terenu. U drugom kolu igrat će protiv sunarodnjakinje Tare Würth.

ITF Zagreb, 1. kolo:
Simona Waltert - Petra Marčinko 6:2, 6:4
Iva Primorac - Dalila Spiteri 6:2, 6:4
Antonia Ružić - Celine Naef 6:4, 4:7, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!