Košarka

Jokić primio nagradu za MVP-a: 'Sretan sam zbog ljubavi koju mi navijači pružaju'

Mario Borko • srijeda, 15.05.2024.
Jokić primio nagradu za MVP-a: 'Sretan sam zbog ljubavi koju mi navijači pružaju'
Foto: EPA

Denver Nuggetsi u noći s utorka na srijedu ostvarili su treću uzastopnu pobjedu protiv Minnesota Timberwolvesa i tako poveli u seriji s 3-2. Prije utakmice Nikola Jokić primo je svoju treću nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige...

Činilo se da bi aktualni prvaci ove sezone mogli biti zaustavljeni već u polufinalu Zapadne konferencije, ali oni koji su ih prerano otpisali su se grdno prevarili. Minnesota je povela s 2-0 u seriji, ali Nuggetsi su s tri uzastopne pobjede preokrenuli i sada su oni ti koji imaju prednost.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nikola Jokić mučio se u ovoj seriji, posebno u drugoj utakmici, ali čini se da je pronašao recept za agresivnu obranu kojom su ga Timberwolvesi odlučili braniti. Srpski centar ubacio je 40 koševa, uhvatio je sedam skokova i podijelio 13 asistencija.

“Osobno sam odigrao dobru utakmicu. Ova pobjeda je važna, ali nije puno toga promijenila. Još uvijek smo meta, ali mi smo i dalje vrlo motivirani i želimo u Minnesoti završiti posao“, rekao je Jokić nakon pobjede.

Prije utakmice primio je svoj treći trofej za najkorisnijeg igrača regularne dijela NBA lige. Na taj se način priključio Mosesu Maloneu, Larry Birdu i Magicu Johnsonu koji su također tri puta bili dobitnici te nagrade.

“Sretan sam zbog ljubavi koju su mi navijači, suigrači, trener i svi ljudi iz franšize pružili. To je trenutak kojeg ću se sjećati cijeli život.“

Jokić se nakon utakmice osvrnuo na način na koji ga protivnici pokušavaju zaustaviti, a šaljivim tonom pričao je o svojim atraktivnim potezima:

“Gobert je dobar obrambeni igrač koji te tjera da se dodatno potrudiš kako bi došao do poena. Zato je ponekad potrebno pogoditi težak šut. Doduše nije me čuvao samo on, na meni se izmjenjivalo nekoliko obrambenih igrača i zato sam morao biti agresivniji. Ja sam čudo prirode i zašto ne bih pokazao svoj atleticizam.“

FOTO: EPA/JUSTIN EDMONDS SHUTTERSTOCK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!