Nogomet

Italija uoči Europskog prvenstva zbog ozljede ostala bez važnog igrača

HINA, Mario Borko • srijeda, 15.05.2024.
Italija uoči Europskog prvenstva zbog ozljede ostala bez važnog igrača
Foto: EPA

Nicolo Zaniolo zbog ozljede stopala propustit će nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Italija je na Euru smještena u skupinu B gdje će snage odmjeriti s Hrvatskom...

Branitelj naslova europskog nogometnog prvaka, reprezentacija Italije, jedan od suparnika Hrvatske u skupini B, na ovogodišnjem će Euru u Njemačkoj biti bez ofenzivnog veznjaka Nicola Zaniola. Bivši igrač Intera i Rome zadobio je ozljedu stopala na susretu pretposljednjeg kola engleskog prvenstva između Aston Ville i Liverpoola.

Igraj na utakmice Europskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zaniolo, koji je ovu sezonu proveo na posudbi u Aston Villi iz Galatasaraya, protiv Liverpoola je u igru ušao u 65. minuti samo da bi 14 minuta kasnije morao biti zamijenjen.

Naknadnim pregledima ustanovljeno je kako se radi o težoj ozljedi zbog koje će igrač izbivati s travnjaka najmanje mjesec dana. Nesretni veznjak zbog ozljede koljena propustio je i prošlo Europsko prvenstvo.

Izbornik Luciano Spaletti morat će za turnir pronaći novo rješenje. Zaniola je koristio na krilu ili kao drugog napadača u šest od osam utakmica koliko je do sad vodio.

Hrvatska i Italija sastaju se u trećem kolu skupine B. Utakmica se igra 24. lipnja u Leipzigu, a u istoj su skupini smještene Španjolska i Albanija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!