Nogomet

Nagelsmann iznenadio popisom za Europsko prvenstvo, izostavio neka poznata imena

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.05.2024.
Nagelsmann iznenadio popisom za Europsko prvenstvo, izostavio neka poznata imena
Foto: EPA

Njemački izbornik Julian Nagelsmann objavio je širi popis igrača za Europsko prvenstvo, a na tom popisu nema nekolicine dobro poznatih igrača...

Julian Nagelsmann danas je u Berlinu objavio popis od 27 igrača koje očekuje na pripremama za Europsko prvenstvo. Na Euru će moći računati na 26 igrača što znači da će jedan otpasti i to vrlo vjerojatno vratar.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na popisu su neka imena koja su još prije deset godina s Njemačkom postala svjetski prvaci u Brazilu, igrači poput Neuera, Kroosa i Müllera, ali nedostaju neki koji su ove sezone u svojim klubovima igrali bitnu ulogu.

Tako je Nagelsmann izostavio Matsa Hummelsa i Juliana Brandta koji su igrali važnu ulogu na Borussijinom putu do finala Lige prvaka. Nema niti Bayernovog veznjaka Leona Goretzke kao niti Sergea Gnabryja koji ima problema s ozljedom.

U posljednja dva prijateljska susreta protiv Francuske i Nizozemske, Njemačka je izgledala dobro i Nagelsmann se odlučio vjerovati tim igračima koji su dobro funkcionirali u tim dvobojima.

"Napravili smo vrlo malo promjena jer smo dobro funkcionirali. Imam osjećaj da možemo osvojiti turnir, a većinu vremena osjećaj me ne vara", kaže Nagelsmann.

Njemačka Europsko prvenstvo otvara 14. lipnja protiv Škotske u Münchenu.

Njemačka za Euro

Vratari: Oliver Baumann (Hoffenheim), Alex Nübel (Stuttgart), Manuel Neuer (Bayern), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona)

Braniči: Waldemar Anton (Stuttgart), Benjamin Henrichs (RB Leipzig), Joshua Kimmich (Bayern), Robin Koch (Eintracht Frankfurt), Maximilian Mittelstädt (Stuttgart), David Raum (RB Leipzig), Antonio Rudiger (Real Madrid), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)

Veznjaci: Robert Andrich (Bayer Leverkusen), Chris Führich (Stuttgart), Pascal Gross (Brighton and Hove Albion), Ilkay Gündogan (Barcelona), Toni Kroos (Real Madrid), Jamal Musiala (Bayern), Aleksandar Pavlović (Bayern), Leroy Sane (Bayern), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)

Napadači: Maximilian Beier (Hoffenheim), Niclas Füllkrug (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Arsenal), Thomas Müller (Bayern), Deniz Undav (Stuttgart)

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!