Nogomet

Kopenhagenov poraz razveselio Dinamo, Modri korak bliže play-offu Lige prvaka

Branimir Korać • petak, 17.05.2024.
Kopenhagenov poraz razveselio Dinamo, Modri korak bliže play-offu Lige prvaka
Foto: EPA

Dinamo je osigurao naslov prvaka Hrvatske i sada prati rasplet u ostalim prvenstvima. Posebno zanimljiva situacija je u Danskoj gdje Dinamo navija da Kopenhagen ne uzme titulu prvaka...

U Dinamu se nadaju kako bi zbog odličnog koeficijenta i novog preustroja Lige prvaka, mogli preskočiti dvije stepenice i u Europu krenuti od play-offa Lige prvaka.

Igraj na utakmice danskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za to se trebaju poklopiti tri stvari i zasad se to ne čini uopće nemogućim. Naime, prvenstveno Real Madrid mora uzeti titulu prvaka Europe finalnom pobjedom protiv Borussije Dortmund. Zatim Kopenhagen ne smije uzeti titulu prvaka Danske, a Slavia titulu prvaka Češke.

Slavia bi već u subotu mogla ostati i matematički bez titule, naime ukoliko Spata upiše pobjedu protiv Mlada Boleslava ili Slavia ne pobijedi Slovacko, pitanje prvaka bit će riješeno.

Što se tiče danskog prvenstva, jučer je došla dobra vijest. Kopenhagen tamo ne smije biti prvak, a jučer je upisao poraz kod kuće od Midtjyllanda koji ga je bacio na treće mjesto.

Do kraja sezone Kopenhagen igra protiv Aarhusa u gostima i Nordsjaellanda kod kuće, Brondby koji ima bod više ide u goste Silkeborgu i dočekuje Aarhus, a Midtjylland koji ima tri boda više gostuje kod Nordsjaellanda i igra kod kuće protiv Silkeborga.

U slučaju istog broja bodova, o plasmanu odlučuje gol razlika, a tu je Kopenhagen na +27, Brondby na +24, a Midtjylland na +19.

Ako Dinamo krene od play-offa Lige prvaka, ima zagarantiranu u najmanju ruku skupinu Europske lige.

FOTO: EPA/Liselotte Sabroe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!