Tenis

Tara Würth izborila finale turnira u Zagrebu!

Petar Jenjić • petak, 17.05.2024.
Tara Würth izborila finale turnira u Zagrebu!

Hrvatska tenisačica Tara Würth izborila je finale W75 turnira u Zagrebu. U polufinalnom je meču nadigrala Gerganu Topalovu iz Bugarske u dva seta...

Na 75 tisuća dolara vrijednom turniru u Zagrebu finale je izborila Tara Würth (WTA 730.) koja je u današnjem polufinalu nadigrala bugarsku predstavnicu Gerganu Topalovu (WTA 252.).

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska tenisačica imala je dosta problema s ozljedama u posljednje vrijeme, a ovo joj je najbolji rezultat od povratka aktivnom igranju.

Würth je slavila u dva seta, sa 6:3, 6:1 nakon jednog sata i 26 minuta provedenih na terenu. Ovo im je bio treći međusobni dvoboj i prva pobjeda hrvatske predstavnice.

Nijednom tijekom meča nije se našla u zaostatku te je zasluženo slavila. Za titulu će igrati protiv Lole Radivojević (WTA 367.) iz Srbije koja je u svom polufinalu bila bolja od Jil Teichmann sa 6:3, 6:4.

Radivojević je na putu do finala izbacila Leu Bošković i Tenu Lukas, a nadamo se da neće do titule svladati i Taru Würth kojoj je ovo deveto finale u kojem će tražiti petu titulu. U slučaju titule, to će joj biti najznačajnija u karijeri.

W75 Zagreb, polufinale:
Tara Würth - Gergana Topalova 6:3, 6:1

Foto: Inga Ćužić/Zagreb Ladies Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!