Tenis

Tara Würth pobjednica turnira u Zagrebu!

Mario Borko • subota, 18.05.2024.
Tara Würth pobjednica turnira u Zagrebu!

U finalu turnira u Zagrebu, hrvatska tenisačica slavila je u dva seta protiv Lole Radivojević i došla do svoje pete ITF titule u karijeri, prve nakon više od godinu dana...

Turnir u Zagrebu, nagradnog fonda 75 tisuća dolara, osvojila je Tara Würth. Hrvatska tenisačica, 730. na WTA ljestvici, u finalu je sa 7:5, 6:3 nadigrala Lolu Radivojević iz Srbije i došla do svog petog ITF naslova u karijeri.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Würth se vratila na WTA tour početkom godine nakon što je zbog ozljeda s terena izbivala osam mjeseci. 21-godišnja tenisačica prije ozljede bila je 145. na svijetu, a na turnir u Zagrebu došla je kao 730. na WTA ljestvice.

U subotnjem finalu do pobjede je došla nakon velikog preokreta u prvom setu. Radivojević je puno bolje ušla u meč, dva puta je oduzela servis Hrvatici i povela s 4:1. Würth je odmah vratila jedan break zaostatka. Srpska tenisačica servirala je za set pri vodstvu 5:4, ali Zagrepčanka je oduzela servis, izjednačila, povela sa 6:5 i trećim breakom u meču osvojila prvi set sa 7:5.

Würth je na startu drugog seta došla do prednosti od 2:0, Radivojević je odmah vratila break zaostatka, ali hrvatska tenisačica još jednom oduzima servis protivnici i tu prednost uspješno čuva do kraja meča. Kod vodstva 5:2 spasila je tri break prilike, a prava drama odvijala se na servis gemu za potvrdu pobjede.

Radivojević je pritisnula i došla do dvije break prilike, ali Würth je to spasila i došla do meč lopte. Nije je uspjela kapitalizirati i srpska tenisačica dobila je novu priliku za povratak u meč. Zagrepčanka je ostala smirena, spasila je šestu break priliku u setu i stigla do zaslužene 7:5, 6:3 pobjede.

Würth će osvajanjem turnira u Zagrebu ostvariti skok od 250 mjesta i od ponedjeljka će biti 480. tenisačica svijeta. 19-godišnja Srpkinja također je popravila svoj plasman na WTA ljestvici i od idućeg tjedna bit će 316. igračica svijeta.

ITF Zagreb, finale:
Tara Würth (Hrvatska) – Lola Radivojević (Srbija) 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!