Vodeni sportovi

Jug AO nadigrao Primorje i drugi puta u povijesti osvojio Eurokup

Mario Borko • subota, 18.05.2024.
Jug AO nadigrao Primorje i drugi puta u povijesti osvojio Eurokup
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

U hrvatskom finalu, igranom u na riječkom bazenu Kantridi, Jug AO je uvjerljivo slavio protiv Primorja i tako dodao novi europski trofej u svoje vitrine...

Iako je Primorje bilo domaćin Final Foura Eurokupa, Jug AO je opravdao status favorita i na uvjerljiv način osvojio natjecanje. Dubrovčani su u finalu slavili s 12:6 i tako nastavili svoj niz nepobjedivosti protiv Riječana.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Primorje je koliko-toliku neizvjesnost držalo u prvom poluvremenu. Jug AO je poveo s 3:1, Riječani su smanjili na 3:2, a rezultat na poluvremenu bio je 4:2 za Dubrovčane. Treća četvrtina otklonila je sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Jug je tu dionicu igre dobio sa 6:2 i tako pobjegao na nedostižnih 10:4.

Posljednja četvrtina igre bila je samo odrađivanje posla, a razlika je ostala šest golova. Kod Juga čak je sedam igrača postizalo pogotke. Najefikasniji s po tri bili su Hannes Daube i Sergi Cabanas Pegado, a veteran Maro Joković priključio se s dva. Kod Primorja Tin Brubnjak i Jaša Kadivec zabili su po dva gola.

Jug je u svojoj povijesti četiri puta bio osvajač Lige prvaka, a ovo mu je drugi naslov u Eurokupu. Posljednji su Dubrovčani osvojili u sezoni 1999./00. Od hrvatskih klubova još je samo Mladost, godinu prije Juga, osvojila Eurokup. Ovo je prvi europski trofej za hrvatski klub nakon Jugovog osvajanja Lige prvaka u sezoni 2015./16.

Oba se kluba okreću domaćem prvenstvu. Primorje sa zagrebačkom Mladosti razigrava za treće mjesto, a Jug u finalnom doigravanju igra protiv splitskog Jadrana. Splićani su dobili prvu utakmicu, a druga je na rasporedu za šest dana.

Eurokup, finale:
Primorje – Jug AO 6:12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!