Nogomet

Borac na kontroverzan način osigurao titulu prvaka BiH kolo prije kraja, Zrinski ostaje drugi

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 20.05.2024.
Borac na kontroverzan način osigurao titulu prvaka BiH kolo prije kraja, Zrinski ostaje drugi
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Kolo prije kraja natjecanja u Premijer ligi BiH, Borac iz Banja Luke osigurao je titulu prvaka. Iza njega ostaje Zrinski koji ima pet bodova manje uoči posljednjeg kola...

Odigrano je 32., pretposljednje kolo Premijer lige BiH. Prvak je poznat, Borac iz Banja Luke pobjedom u ovom kolu s 4:3 protiv Igmana potvrdio je naslov prvaka. Zrinski kasni pet bodova i ne može stići Banjalučane.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Borac se mučio protiv Igmana na svom travnjaku, a slavio je uz nekoliko kontroverznih odluka. Prije svih vrlo sumnjiv kazneni udarac kojim je Borac odmah na početku drugog poluvremena izjednačio na 2:2, a zatim i pobjednički pogodak bivšeg igrača Rijeke i Osijeka Zorana Kvržića koji je postignut iz zaleđa.

Spomenimo i da su u osvajanju titule sudjelovali i bivši junior Hajduka Jakov Blagaić i Maks Juraj Čelić kojeg dobro poznajemo iz dresa Varaždina. Tu su još neki bivši HNL-ovci, Srđan Grahovac (Rijeka), Alen Jurilj (Zagreb), Zoran Kvržić (Osijek, Rijeka, Slaven Belupo, Šibenik), Nikola Pejović (Rudeš). Za Igman su nastupili Mirko Oremuš u prvom poluvremenu i Filip Brekalo od 65. minute.

Zrinski je istovremeno napunio mrežu putnika u niži rang Tuzla Cityja kojeg je svladao s 4:0. Dvostruki strijelac bio je Mario Ćuže, a po jedan pogodak dodali su Nardin Mulahusejnović i Matija Malekinušić. Osim Ćužea i Malekinušića od prve minute igrali su Antonio Ivančić, Luka Lukanić i Mario Tičinović, a u nastavku susreta ušao je i Tomislav Kiš.

Sarajevo je remiziralo s Posušjem 1:1, a gol vrijedan boda za goste postigao je Dario Pavković u 90. minuti. Kod Sarajeva su cijelu utakmicu odradili Edin Julardžija i Vinko Soldo, a kod gostiju su startali i Nikola Ilinčić, Gabrijel Boban, Marko Hanuljak, Karlo Kamenar, Luka Lučić, Frane Maglica, Nikola Mandić dok su ušli Andro Babić i Arijan Brković.

Široki Brijeg je dva puta gubio kod Sloge, ali je slavio s 3:2. Iz minusa su ga vraćali Ilija Bagarić i Filip Matić, a za pobjedu je pogodio Bagarić u 78. minuti. Bagarić, Tvrtko Buljan i Marko Matić odradili su cijelu utakmicu, Branimir Barišić izašao je u 64. minuti, a Ivan Pranjić isključen je u 71. U drugom dijelu ušao je Marko Capan.

Velež i GOŠK remizirali su 3:3, a dvostruki strijelac za Velež bio je Mihael Mlinarić, uključujući i pogodak u 90. minuti vrijedan boda. Ivan Ikić postigao je jedan od tri pogotka za goste. Kod Veleža cijelu utakmicu odigrali su Dino Halilović, Mlinarić i Ante Oreč. Kod GOŠK-a Tino Bradara odigrao je cijelu utakmicu, prvo poluvrijeme odradio je Sacha Marasović, do 59. minute Ivica Batarelo, a do 71. Dino Skorup. U drugom dijelu ušli su Ikić, Filip Mihaljević i Marko Musulin.

Premier liga BiH, 32. kolo:
Borac Banja Luka - Igman Konjic 4:3
Sarajevo - Posušje 1:1
Sloga Doboj - Široki Brijeg 2:3
Velež - GOŠK Gabela 3:3
Zrinjski - Tuzla City 4:0
Zvijezda 09 - Željezničar 0:5

Ljestvica:
1. Borac Banja Luka 78
2. Zrinjski 73
3. Velež 56
4. Sarajevo 52
5. Posušje 45
6. Sloga Doboj 41
7. Željezničar 40
8. Široki Brijeg 38
9. GOŠK Gabela 33
10. Igman Konjic 33
11. Tuzla City 27
12. Zvijezda 09 21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!