Nogomet

Je li Šibenik već drugoligaš?

Hrvoje Niče • ponedjeljak, 08.05.2000.

Nakon utakmice između Vukovara 91 i Šibenika ostaje pitanje: Tko ostaje u ligi, a tko ispada? Prema prikazanom, Šibenik ispada, premda je Vukovar zadnji. No, Vukovarce očekuje lakši raspored (!?) u odnosu na Šibenčane.

Tuga na jednoj strani, radost na drugoj. Šibenik je već tri puta bio nadomak Druge lige, no ove sezone se čini da je već tamo. Treba skinuti kapu Šibenčanima, pošto su slavili nad Hajdukom u gostima i Dinamom na Šubićevcu, no još ih ipak ne smijemo otpisati.

Trener Lokica imao je svoje viđenje utakmice i daljenjeg raspletljavanja "gordijskog čvora": "Mislim da smo mi sada u jednoj dosta nezgodnoj situaciji. Imamo bodova koliko i Istra, ali bod više od Vukovara. Oni očigledno imaju bolji raspored od nas."

Možete li to argumentirati?

"Vukovaru je lakše s Cibalijom u Vinkovcima i Zagrebom u Vukovaru, nego nama s Istrom i Varteksom. Istra, ako nas dobije, ostaje u Ligi, Dragovoljac se spasio i trenutno su samo tri kandidata za ispadanje. Mi smo nakon današnje loše i staromodne igre došli u ovakvu poziciju."

Trener Vukovara Davor Mladina je zato bio zadovoljan i prepun samopouzdanja. Pobjedom u naredna dva kola ukazuje se velika prilika njemu i klubu da ostanu u Prvoj ligi.

"Mislim da smo mi s Šibenikom odigrali kako smo se dogovrorili i što je najvažnije stigli smo do bodova koji nam znače kao zadnja slamka spasa. Pokazali smo da s 5-6 standardnih igrača možemo parirati klubovima našeg rejtinga. U potpunosti se slažem s trenerom Šibenika, Lokicom. Mi smo u boljoj poziciji, te mislim da smo 90 posto u prvoj ligi."

Dugogodišnji klupski čovjek Šibenika koji je djelovao iz sjene, Zvonimir Vidačak, bio je vidno utučen. Poznat je po nedavnim (čestim) izjavama kako je njegov klub oštećen.

"Sami smo si krivi za ovakvu poziciju. Nemamo pravo nikome prigovoriti. Moji su igrači znali kakvu utakmicu igraju. Nisu opravdali naša očekivanja, pa čestitam Vukovaru. To što su poneke provokacije sa strane bile... mislim da bi se i mi poslužili istim mjerama (dodavači lopte nisu na vrijeme donosili loptu) da dođemo do ovog kapitalnog rezultata."

Ima li spasa za Šibenik?

"Da danas nismo izgubili uz pobjede nad Istrom i Varteksm mirno bi uplovili u luku, no ovako je još puno neizvjesnosti i sve su karte još otvorene, tako da se ja još ne bih predavao, a sumnjam i da će se igrači predati."

Kako komentirate upad vaših navijača u teren?

"Mislim da to nije nikakvo zlo. Oni su još mladi, ni ne shvaćaju neke stvari. Ti nas dečki svugdje prate, te mogu shvatiti njihovu tugu. Prema mom viđenju, pošto sam bio dosta blizu, mislim da je redarska služba zajedno s policijom zakazala, trebali su reagirati ranije. Oni su promatrali naguravanje, a tek kada je došlo do sukoba oni su reagirali. To treba već jednom spriječiti."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!