Nogomet

Olić podsjetio na najbolje dane, Modrić konačno "zablistao" u Realu

Pripremili:Josip Piršljin, Josip Tolić, Igor Šestak • ponedjeljak, 11.03.2013.
Olić podsjetio na najbolje dane, Modrić konačno "zablistao" u Realu
Foto: Kristijan Komarica

Nepuna dva tjedna prije ogleda sa Srbijom od hrvatskih reprezentativaca istaknuli su se Ivica Olić i Luka Modrić. Napadač Wolfsburga se "probudio" postigavši dva vrlo lijepa pogotka, dok je veznjak Real Madrida odigrao najbolju utakmicu u dresu Kraljevskog kluba i izbacio iz Lige prvaka Manchester United.

Igrač tjedna

Ivica Olić (Wolfsburg): Iskusni napadač trenutno igra u sjajnoj formi, a novi odličan nastup imao je u visokoj pobjedi Wolfsburga na gostovanju kod Freiburga. Vukovi su slavili s čak 5:2, a Olić je bio dvostruki strijelac. Svoj prvi pogodak zabio je za 3:1 u 22. minuti i to škaricama, dok se drugi put u strijelce upisao u 49. minuti preciznim udarcem glavom za 4:1.

Nakon takvog nastupa trener Wolfsburga, Dieter Hecking, imao je samo riječi hvale za hrvatskog reprezentativca: "Olić je bio sjajan, puno nam je pomogao sjajnim golovima, ali osim toga i nevjerojatnom kilometražom koju je pretrčao."

Ugodno iznenađenje

Luka Modrić (Real Madrid): Iza njega je možda i najbolji tjedan otkad je White Hart Lane zamijenio Santiago Bernabeuom. Jedan je od najzaslužnijih što je Real izbacio Manchester United u osmini finala Lige prvaka. Ulaskom u igru u 59. minuti na Old Traffordu unio je dosta živosti i potom sjajnim pogotkom donio izjednačenje svojoj ekipi koja je na kraju i pobijedila. Mourinho mu je nakon toga dao svih 90 minuta u Primeri protiv Celte, hrvatski veznjak ponovno je bio vrlo dobar, a Real je opet slavio.

Neugodno iznenađenje

Nikica Jelavić (Everton): Dobio je svih 90 minuta u ogledu četvrtfinala FA kupa protiv Wigana na Goodison Parku, ali i dalje je u golgeterskoj krizi. Štoviše, Toffeesi su ispali iz natjecanja porazom 0:3.

Članovi liga "petice"

Ivan Perišić (Wolfsburg): Prvi put nakon 9. veljače našao se u početnoj postavi Wolfsburga, ali je na travnjaku stadiona u Freiburgu proveo samo prvih 45 minuta. Zamijenio ga je Arnold, a Vukovi su slavili s uvjerljivih 5:2.

Mario Mandžukić (Bayern München): U teško izborenoj pobjedi protiv Fortune iz Düsseldorfa (3:2) igrao je do 61. minute kada ga je zamijenio Gomez. Treću utakmicu zaredom nije se uspio upisati u strijelce.

Srđan Lakić (Eintracht Frankfurt): Na gostovanju kod Hannovera trener Veh ga je u igru uveo tek u 90. minuti. Susret je završio bez golova.

Milan Badelj (HSV): Prilično dobru igru pokazao je na gostovanju HSV-a kod Stuttgarta. Na terenu je proveo svih 90 minuta, a njegova je momčad slavila s 1:0.

Danijel Pranjić (Celta): U domaćem porazu od Reala iz Madrida rezultatom 2:1 u igru je ušao u 56. minuti utakmice umjesto ozlijeđenog Alexa Lopeza.

Ivan Rakitić (Sevilla): Forma mu je još uvijek na vrlo visokoj razini. I ovog je puta bio vrlo koristan u momčadi Seville, asistirao je Negredu za gol protiv Mallorce, ali igrači iz Andaluzije ipak su izgubili.

Ante Vukušić (Pescara): Promjena trenera konačno je donijela Vukušiću ozbiljniju minutažu u Pescari. Cristian Bucchi mu je dao svih 90 minuta u Bergamu, no hrvatski napadač nije uspio pogotkom pomoći svojoj ekipi da izbjegne poraz od Atalante.

Marko Livaja (Atalanta): Polako se ustaljuje u prvih 11 Atalante, igrao je 70 minuta protiv Pescare, a njegov je sastav uspio pobijediti 2:1.

Mateo Kovačić (Inter): Pružio dvije različite partije protekli tjedan. U porazu kod Tottenhama u Europskoj ligi (3:0) igrao od prve do 56. minute i djelovao izgubljeno, baš kao i cijela momčad Nerazzurra, dok je u prvenstvenom ogledu protiv Bologne u Milanu (0:1) ušao u desetoj minuti drugog dijela umjesto Dejana Stankovića i solidno odradio preostali dio vremena.

U ostatku Europe

Stipe Pletikosa (Rostov): Na gostovanju kod Alanije u Vladikavkazu uspješno je čuvao svoja vrata. Utakmica je završila bez golova.

Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva): Odigrao je svih 90 minuta u porazu od Dinama s 1:0, a u 20. minuti gradskog derbija zaradio je žuti karton.

Gordon Schildenfeld (PAOK): U posljednjih sedam dana upisao je dva nastupa po 90 minuta. PAOK je remijem bez golova kod Levadiakosa izborio polufinale Kupa, dok je u prvenstvenoj utakmici s 2:1 slavio na gostovanju kod Plataniasa.

Manuel Pamić (Sparta Prag): Odigrao je cijelu kup-utakmicu u kojoj je Sparta svladala Vysočinu boljim izvođenjem jedanaesteraca te se plasirala u četvrtfinale tog natjecanja. U prvenstvenom remiju protiv Jabloneca sjedio je na klupi za pričuve.

Tomislav Dujmović (Mordovija Saransk): Mordovija je na svom stadionu s 2:0 šokirala Anži, a hrvatski je veznjak odigrao svih 90 minuta.

Dejan Lovren (Lyon): U derbiju francuske lige Lyon je ugostio Marseille, a rezultat je na isteku 90. minute bio 0:0. Lovren je opet bio cijelo vrijeme na terenu na stoperskoj poziciji, odigrao je bez većih pogrešaka.

Danijel Subašić (Monaco): Primio je tek treći gol u zadnjih pet utakmica Monaca. Njegova je momčad remizirala 1:1 s Chatearouxom, ali i dalje drži prvu poziciju na tablici Ligue 1 i na sigurnom je putu povratka u elitno društvo.

Darijo Srna (Šahtar): Odigrao je cijelu utakmicu i protiv Borussije u Ligi prvaka i protiv Vorskle u ukrajinskom prvenstvu. Šahtar je ispao iz elitnog europskog natjecanja, ali u domaćoj ligi praktički ima zagarantiran naslov prvaka.

Eduardo da Silva (Šahtar): U teškom 3:0 porazu u Dortmundu nije ulazio u igru, ali je zato konačno dobio svih 90 minuta u prvenstvu. Šahtar je gostovao kod Vorskle i minimalno pobijedio, a Eduardo je bio solidan u napadu iza Luiz Adriana.

Domagoj Vida (Dynamo Kijev): I dalje standardan u momčadi Dynama. Za razliku od dosadašnjih utakmica u kojima je igrao na poziciji desnog beka, ovog je puta bio stoper, a pokazao se vrlo dobrim pošto njegov sastav nije primio gol protiv Volyna (2:0).

Ivan Strinić (Dnipro): Na poziciji lijevog beka Dnipra odigrao cijelu utakmicu protiv Hoverle na gostovanju. Sastav Juandea Ramosa zadržao je drugo mjesto minimalnom pobjedom.

Nikola Kalinić (Dnipro): Protiv Hoverle je ušao u igru u 30. minuti nakon što se ozlijedio Kankava. Ostao je na brojci od tri ovosezonska gola za Dnipro u prvenstvu.

Mladen Bartulović (Kryvbas): I dalje počinje od starta za Kryvbas. Odigrao 87 minuta na lijevoj strani protiv Zoryje, a njegova je ekipa pobijedila 3:0.

Ognjen Vukojević (Spartak Moskva): Upisao debi za Spartak otkad je došao na posudbu iz kijevskog Dynama. U igru je ušao u 68. minuti, zamijenio je Källströma na poziciji defenzivnog veznog, a Moskovljani su s 3:1 svladali Terek.

Hrvati u Hrvatskoj

Ivan Kelava (Dinamo Zagreb): Sačuvao praznu mrežu u ogledu Modrih s Osijekom na Maksimiru, ali jednako je bilo i na suprotnoj strani (0:0).

Goran Blažević (Hajduk): Iako se po medijima povlačio njegov navodni sukob s trenerom Mišom Krstičevićem oko mjesta u početnoj postavi, bio je među vratnicama u dvoboju protiv Istre 1961 na Poljudu. Međutim nije se proslavio jer su Puljani odnijeli pobjedu 1:2, a zaradio je i žuti karton u 65. minuti.

Josip Šimunić (Dinamo Zagreb): Standardno dobar u obrani Zagrepčana tijekom ogleda protiv Osijeka na Maksimiru (0:0).

Dario Knežević (Rijeka): Vratio se nakon utakmice suspenzije zbog kartona i odradio svih 90 minuta u domaćoj pobjedi nad zaprešićkim Interom (2:1) u premijeri Matjaža Keka na klupi.

Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb): Odigrao svih 90 minuta u modrom sastavu, a mogao je biti i asistent da je Krstanović u 11. minuti glavom svladao Mikulića.

Arijan Ademi (Dinamo Zagreb): U 90 odigranih minuta protiv Osijeka dvaput je imao solidnu priliku za udarac na gol, ali novopečeni hrvatski reprezentativac nije bio dovoljno precizan odnosno odlučan kako bi zabio treći pogodak u 2013.

Sammir (Dinamo Zagreb): Bio aktivan u napadačkim akcijama Dinama u ogledu protiv Osijeka, ali preciznosti u završnici nije bilo. Usto, u 33. minuti zaradio je javnu opomenu.

Klupa, tribina, liječnici...

Ivo Iličević (HSV): Nije konkurirao za gostovanje kod Stuttgarta.

Ivan Klasnić (Mainz): Pobjedu Mainza nad Bayerom iz Leverkusena odgledao je s klupe za pričuve.

Dario Krešić (Lokomotiv Moskva): Moskovski derbi protiv Dinama prosjedio je na klupi za pričuve.

Ivan Runje (Nordsjaelland): Svoju utakmicu 22. kola danske Superlige Nordsjaelland će odigrati u ponedjeljak na gostovanju kod Midtjyllanda.

Mladen Petrić (Fulham): Njegov klub prošli tjedan nije imao službenu utakmicu jer mu je protivnik u 27. kolu Premiershipa, Chelsea, igrao četvrtfinale FA kupa protiv Manchester Uniteda.

Josip Radošević (Napoli): Nije bio niti na klupi za veliki okršaj protiv Juventusa koji je pripao Bianconerima 1:0.

Mario Maloča (Hajduk): Nedostupan za momčad Bilih zbog ozljede.

Igor Budan (Atalanta): Nije bio među 22 igrača koju su konkurirala za dvoboj s Pescarom.

Niko Kranjčar (Dynamo Kijev): Ovog je puta ostao na klupi na utakmici Volyna i Dynama u 20. kolu ukrajinskog prvenstva. Kijevljani su pobijedili s 2:0.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 20:54
    Odlično je vidjeti naše igrače kako igraju vrhunski u svojim klubovima i to pred utakmicu života :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 19:51
    Modric,sjajan gol,ali igrati potiv sa igracem vise je malo ne fer.
    Obrisan korisnik
  • Hektor33311.03.2013. u 18:11
    zaboravljaš koja je on igračina
    Hektor333
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 17:23
    Jadna ti je repka u kojoj je Olić. Klasa od igrača nema šta.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 17:14
    Modrić je trebao biti igrač sedmice.
    Obrisan korisnik