SuperSport Hrvatska nogometna liga, 19. kolo, 28.01.2023, 17:10 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Ante Čuljak (Zagreb), Marjan Tomas (Vladisavci), Kruno Šarić (Županja)
Dinamo
Dinamo
Stefan Ristovski 35'
Martin Baturina 58'
2:1(1:0) Lokomotiva
Josip Pivarić 65'
Lokomotiva
Susret počinje u 17:10 sati.
 Nakon kiksa na otvaranju drugog dijela sezone i samo remija protiv Gorice, Dinamo na svom travnjaku čeka Lokomotivu i traži sva tri boda.
1' Počeo je susret u Maksimiru.
8' Baturina postiže zgoditak nakon što je dobio jedan na jedan s Čavlinom, ali od pogotka ipak neće biti ništa. Ofenzivac Modrih bio je u nedozvoljenoj poziciji.
13' Pritisak je Dinama oko gostujućeg kaznenog prostora. Čavlinu sada prolazi i Špikić, ovoga puta s lijeve strane iskosa, od kuda zatim i puca i pogađa stativu. Odbijena lopta dolazi do Baturine, ali njegov pokušaj zaustavlja Pivarić ispred gol linije.
22' Ponovno opasnost pred vratima Lokomotive. Baturina ostavlja loptu Ljubičiću na 17 metara, a on gađa gornji kut, ali pogađa okvir gola. Sada je greda spasila goste.
24' Špikić puca s ruba kaznenog prostora, a lopta odlazi pored gola. Traju napadi domaćina, nogometaši Lokomotive ne stižu doći do zraka.
29' Lokomotiva je zamalo sama sebi postigla zgoditak. Nakon gužve u kaznenom prostoru i neuspješne pete Špikića, pokušali su Lokosi izbiti loptu no ona pogađa De Haasa i odbija se u vratnicu.
35' 
GOL! Dinamo - Lokomotiva 1:0
Mrežu je zatresao Stefan Ristovski.
35' Ivanušec je ubacio u kazneni prostor, Ristovski je viši u skoku od De Haasa, puca glavom, ali lopta pogađa vratnicu. Ipak, stiže na odbijanac i glavom šalje loptu u praznu mrežu.
38' Nova velika prilika za Dinamo. Špikić je dobio loptu na dvadesetak metara od gola, imao otvoren put, puca s ruba kazneog prostora, ali Čavlina je na mjestu.
38' Nova velika prilika za Dinamo. Špikić je dobio loptu na dvadesetak metara od gola, imao otvoren put, puca s ruba kazneog prostora, ali Čavlina je na mjestu.
39' 
Žuti karton dobio je Hajdin Salihu.
43' 
Žuti karton dobio je Luka Stojković.
43' 
Žuti karton dobio je Josip Mišić.
45' Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.
45'+2' Nogometaši Dinama i Lokomotive otišli su na predah.
46' 
Izmjena! Izlazi Indrit Tuci, ulazi Ibrahim Aliyu.
46' 
Izmjena! Izlazi Hajdin Salihu, ulazi Matej Matić.
46' 
Izmjena! Izlazi Silvio Goričan, ulazi Ivan Milićević.
46' Nastavlja se susret u Maksimiru.
47' Odmah velika prilika za Lokomotivu. Aliyu je dao povratnu loptu za Stojkovića, on puta u donji kut, a Livaković odlično brani.
57' Milićević je prošao po lijevoj strani, oštro ubacio u sredinu, lopta mu je malo prešla preko noge i pogodila vratnicu.
58' 
GOL! Dinamo - Lokomotiva 2:0
Mrežu je zatresao Martin Baturina. Asistent je Dario Špikić.
58' Na desnoj strani loptu je dobio Špikić i čini se da je izbjegao zaleđe. Došao je do kaznenog prostora i ubacio na sredinu za Baturinu koji bez problema zabija za 2:0.
65' 
GOL! Dinamo - Lokomotiva 2:1
Mrežu je zatresao Josip Pivarić. Asistent je Luka Stojković.
65' Lokomotiva je kombinirala pred domaćim kaznenim prostorom, Stojković je odlično ugledao Pivarića u 16 metara, poslao loptu iza leđa Dinamove obrane, a Pivarić udarcem iz prve pogađa suprotni kut i doslovno para mrežu Livakovića.
70' 
Izmjena! Izlazi Martin Baturina, ulazi Marko Bulat.
70' 
Izmjena! Izlazi Josip Drmić, ulazi Mahir Emreli.
71' Lokomotiva je bila na pravu drugog gola, mogla je i trebala doći do poravnanja. Cipetić je dobio loptu na desnoj strani, ušao u šesnaesterac, gađao suprotan kut, a lopta je otišla tik uz vratnicu.
72' 
Izmjena! Izlazi Art Smakaj, ulazi Fabijan Krivak.
81' 
Izmjena! Izlazi Dario Špikić, ulazi Sadegh Moharrami.
83' 
Drugi žuti i isključujući crveni karton dobio je Josip Mišić.
86' 
Izmjena! Izlazi Josip Pivarić, ulazi Marin Šotiček.
90' Igrat će se još tri dodatne minute.
90'+3' Kraj je susreta.
Za komentiranje prijenosa morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!