Rukomet

Metković u prvoligaškom ždrijebu, iako je službeno drugoligaš!?

Bernard Jurišić • petak, 27.07.2001.

U prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza u Zagrebu ždrijebani su parovi rukometnog prvenstva Hrvatske za muškarce i žene, za sezonu 2001/02. Odmah na početku oko su ubole dvije stvari - ždrijeb je vodio Dragan Jurković, sportski direktor Metković Jamba, inače pod suspenzijom HRS-a zbog znanih događanja sa završnice prošlogodišnjeg finala prvenstva Hrvatske. A još čudnije - kao kuglica broj 13, vodio se Metković Jambo, inače službeno hrvatski drugoligaš!? Ako ćemo "cjepidlačiti", ima i još nekoliko nelogičnosti, primjerice uvrštavanje u ždrijeb labinskog Rudara, koji je najavio kompletno rasformiranje kluba tijekom ovog ljeta. A k tome - naša jaka liga nam je "bogatija" za još 4 nova imena - Arenu, Bjelovar, Dubravu i Umag.

Pojavljivanje Metkovića na ždrijebanju prvoligaških parova zaista je kulminacija gluposti i neozbiljnosti koja se događa u krovnoj kući hrvatskog rukometa, u kojoj, još je jednom potvrđeno na djelu, vlada neozbiljnost, nestručnost i improvizacija.

Da ne bude krivo shvaćeno, Metković potpuno zaslužuje da ga se "vrati" u prvu ligu administrativnim putem kojim je i izbačen, jer bi njegovo "ubijanje" bila vjerojatno zadnja smrtna presuda našem rukometu, ali način na koji je sve obavljeno zaista nas tjera iz smjeha u suze. HRS dosad nije uspio skupiti kvorum na sjednici koja je trebala odlučivati o statusu Metkovića, jer su kako kažu "svi na godišnjem odmoru". U situaciji kad se direktno odlučuje o sudbini jednog rukometnog centra i njegovoj budućnosti, "glavešine" nemaju interesa prekinuti odmor, zaslužen velikim znojem kojeg su prolijevali tijekom sezone za boljitak hrvatskog rukometa. Zbog tolike količine prolivenog znoja nam je rukomet i došao tu gdje jest, da se igrači i navijači moraju bojati za svoje živote kad putuju na "vruća gostovanja".

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

HRS ne može skupiti kvorum za rješavanje žalbe Metkovića, ali dopušta ždrijebanje parova, u koje uključuje i Metković. Žalba stoji na stolu, "fotelje" su negdje po Jadranu, ili tko zna gdje, suspendirani djelatnik kontrolira ždrijeb, od 16 prvoligaša bar 5 ne zna hoće li uopće započeti sezonu, pravilnik natjecanja tumači tko kako želi i kako mu odgovara, a pred nama je još jedna sezona u kojoj ćemo strahovati hoće li se sve uopće završiti. Nekad smo se pitali za koga se sve to uopće igra, u zadnje vrijeme čak ni to nije potrebno...

Na kraju svega, evo i parova prvog kola, ako nekog uopće zanimaju i još važnije - ako su uopće pravno gledano službeno valjani. Jer što ako Komisija za žalbe odbije molbu Metkovaca?

Dakle: Varteks Tivar - Pipo IPC, Rudar - Brodomerkur, Ekol Ivančica - Badel 1862 Zagreb, Zamet Crotek - Metković Jambo, Karlovac - Moslavina, Dubrava - Arena, Bjelovar - Đakovo, Medveščak Infosistem - Umag. Prvo kolo na rasporedu je 29. rujna.

Istog dana predviđen je i početak ženskog prvenstva. Djevojke su također "bogatije" za dva nova prvoligaša (Opatiju i Sesvete), a parovi prvog kola su: Lokomotiva - Zamet, Trešnjevka - Podravka Vegeta, Opatija - Zvečevo, Tvin Trgocentar - Split Kaltenberg, Koka - Osijek i Hrvatski dragovoljac - Sesvete.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!