Rukomet

Liga prvaka: Metković Jambo u skupini sa Skandinavcima

Davor Sajko • utorak, 16.10.2001.

U sjedištu krovne europske rukometne institucije (EHF) održan je ždrijeb za nastavak europskih kupova. Nakon kvalifikacija poznati su (skoro) svi sudionici ovogodišnje Lige prvaka. Naš predstavnik, Metković Jambo, tako se kao nositelj našao u skupini B zajedno sa švedskim Redbergslidsom, norveškim Sanderfjordom, te pobjednikom dvoboja između talijanskog Generalia i izraelskog Hapoel Tel Aviva. U prvom kolu Metkovci će igrati upravo protiv pobjednika talijansko-izraelskog dvoboja na gostujućem parketu 10. studenog.

Osim Metkovića u muškoj će konkurenciji u euro-kupovima nastupiti Brodomerkur iz Splita i riječki Zamet u Kupu kupova. Splićani će u 3. kolu Kupu EHF-a nastupiti protiv danskog GOG Gudmea, dok će Riječani prolaz u 4. kolo Kupa kupova tražiti protiv litvanksog Siauliai Universitetas. Prvi susreti su na raspored 10. studenog, dok su uzvrati predviđeni sedam dana kasnije.

U ženskoj konkurenciji Hrvatska ima četri predstavnika - Podravka, Split Kaltenberg, Zvečevo i Koka. Koprivničanke će nakon ispadanja iz Lige prvakinja zaigrati u 3. kolu Kupu EHF protiv švicarskog LC Brühl iz St. Gallena, Split Kaltenberg će igrati protiv litvanskog sastava Eastcon AG iz Vilniusa, dok će posljednji hrvatski predstavnik u Kupu EHF, Zvečevo igrati protiv portugalske momčadi Madeira Andebol SAD koja je eliminirala osječki Sonic. Sva tri naša predstavnika svoje će prve susrete igrati na svom parketu početkom slijedeće godine (12.1.02)., dok su uzvrati na rasporedu sedam dana kasnije.

U Kupu kupova za rukometašice varaždinska će Koka igrati protiv još jednog švicarskog predstavnika i to također iz St. Gallena, TSV St. Otmar. Varaždinke će 12.1.02 u Švicarsku na prvi susret, dok je uzvrat u Varaždinu također za sedam dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!