Rukomet

Crikvenica - Karlovac: Čvrstom obranom do bodova

Igor Dragozetić • nedjelja, 21.10.2001.

Crikvenica - Karlovac 21:17 (11:8)
Dvorana Dinko Lukarić, 20.10.2001, 20.00 sati
Suci: Giljević (Ploče), Komazin (Metković)
Gledatelja: 400

CRIKVENICA: Kutija 6 (5), Ivančić 5, Broz 2, Župan, Vundač, Načinović , Nikšić 1, Franović 2, Mišković , Jelovac, Hibšer 1, Prskalo 4, Zec, Jeličić

KARLOVAC: Rizzi, Kušan, Đanković 7 (3), Lukežić, Laskač 2, Štrucelj, Požega 1, Višnjić 2, Benković 1, Mrzljak, Turković, Ostarčević 4 (3)

Sedmerci: Crikvenica 5 (5). Karlovac 4 (3)
Isključenja: Crikvenica 16 minuta, Karlovac 16 minuta

Crikvenički rukometaši došli su do novih bodova, lakše no što se moglo očekivati. Gosti iz Karlovca samo su na početku susreta zaprijetili novim prvoligašima i više od toga im nije pošlo za rukom.

Karlovac je serijom 3:0 vrlo vrlo dobro otvorio susret. Međutim domaćini su brzo pribrali i organizirali te su nakon dvanaest minuta igre došli do izjednačenja 3:3. Pet minuta prije poluvremena "Kirci" su došli do svog prvog vodstva od 8:7. U samoj završnici gosti padaju u igri, što se odrazilo na rezultatu koji je nakon trideset minuta iznosio 11:8 za Crikvenicu. U drugom dijelu Crikvenica je rutinski i disciplinirano čuvala vodstvo. Obrana je djelovala čvrsto, tako da su Karlovčani teško pronalazili put do domaćega gola. Osamnaest minuta prije kraja sve je bilo jasno, prednost domaćina povećana je na pet pogodaka razlike (16:11). Do posljednjega zvuka sirene gosti nisu uspjeli ugroziti vodstvo Crikvenice, koja je sasvim zasluženo pobijedila 21:17.

Domaća momčad zasigurno može biti zadovoljna dosadašnjim učinkom u prvenstvu. Četiri pobjede u šest susreta navještavaju da njihov položaj u prvoj ligi ne bi trebao biti upitan. S dobrom obranom na čelu s raspoloženim vratarem Jeličićem i standardno kvalitetnim Načinovićem, te razigranim napadačima Ivančićem i Prskalom ostavili s dojam da bi parirali i puno jačim suparnicima od Karlovca. Odličnu igru na domaćem parketu, mogu dodatno oplemeniti gostujućom pobjedom već u slijedećem kolu protiv Dubrave. Ako zadrže igru na ovoj razini pobjeda bi mogla biti sasvim izvjesna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!